Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

24. 06. 2024. 18:05 >> 18:06
1
Čitaj mi:

ANALIZA KAPITENA CRNE GORE

Jovetić za RTCG: Hrvati najbolji kad je najteže, Srbiji neće biti nimalo lako

Na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj za mnoge timove su već počele eliminacione utakmice, jer bi porazima ili čak i remijima u posljednjem kolu grupne faze ispali prije osmine finala.

Među njima su i Hrvatska, koja večeras mora da juri pobjedu protiv branioca titule Italije, ali i Srbija, jer joj sjutra samo trijumf nad Danskom garantuje plasman među 16 najboljih.

O dosadašnjem toku šampionata, ekipama koje su ga najviše oduševile i razočarale, ali i selekcijama iz regiona, za Portal RTCG je govorio kapiten crnogorske reprezentacije, Stevan Jovetić.

"Dosadašnji dio šampionata donio je dobar fudbal, uzbudljive utakmice i, što me posebno raduje, dosta pogodaka. Nije bilo mečeva u kojima su favoriti, osim možda prve utakmice između Njemačke i Škotske, lako došli do pobjede što je uslovilo da gledamo dobar fudbal i zanimljive utakmice. Vidjeli smo i nekoliko sjajnih golova i to sa distance, što je novitet u odnosu na trendove koji su prisutni posljednjih godina. Takođe, istaklo se nekoliko veoma mladih igrača, prije svih Lamin Jamal i Arda Guler, koji iz utakmice u utakmicu pokazuju da tinejdžeri mogu ravnopravno da se nose sa mnogo iskusnijim igračima", istakao je Jovetić.

Ko te najviše oduševio tokom prva dva kola šampionata?

"U prva dva kola izdvojile su se reprezentacije Španije, Njemačke i Francuske. Ove tri selekcije igrale su sa lakoćom, dominirale tokom utakmice, držale loptu u svom posjedu i stvarale šanse. Posebno mi se svidjela Španija koja je u jednom od najvećih evropskih derbija, protiv selekcije Italije, odigrala fantastično u svim segmentima igre. Ofanizivno orijentisani, sa brzim protokom lopte i izuzetnim individualnim kvalitetom u samom napadu, pogotovo na bočnim pozicijama, konstantno su zadavali probleme izuzetnoj odbrani Italije. Iako je meč riješen jednim pogotkom, prema prikazanom Španija je zaslužila mnogo ubjedljiviji trijumf".

"Njemci su bili sjajni na otvaranju prvenstva, prikazali izuzetnu igru i postigli pet pogodaka. Protiv Mađarske nisu bili tako ubjedljivi, ali su i u tom meču dominirali i tokom svih 90 minuta kontrolisali dešavanja na terenu".

"Francuska je u prvom kolu trijumfovala u duelu sa fizički izuzetnom ekipom Austrije. Upisala je minimalnu pobjedu, ali je imala nekoliko izuzetnih prilika da trijumf učini ubjedljivijim. U drugom kolu odgirala je derbi sa Holandijom koji je završen bez pogodaka, ali je bilo prilika pred oba gola. Bez Embapea u timu Francuska je pokazala snagu, što je sigurno veoma važno za njih pred nastavak šampionata".

Ko je razočarao u dosadašnjem dijelu šampionata?

"Mislim da nijedna ekipa nije u potpunosti razočarala. Svi pokušavaju da igraju ofanzivan fudbal, da se nametnu protivniku i dođu do rezultata. Naravno, mnogo teže je igrati tako protiv reprezentacija kakve su Španija, Njemačka, Francuska, Engleska... Ipak, reprezentacije koje su imale za protivnike pomenute selekcije nisu igrale 'bunker', već su pokušavale da se nadmeću, što govori da nije bilo ekipa koje su u potpunosti podbacile".

Kako komentarišeš učinak ekipa iz regiona?

"Hrvatska nije počela turnir kako su priželjkivali svi u njihovom timu i njihovi navijači. Ipak, imaju utakmicu sa Italijom u kojoj će odlučivati o plasmanu u eliminacionu fazu. Hrvati su nebrojeno puta do sada pokazali da su takmičarska ekipa i da su najbolji kada im je to najpotrebnije, tako da očekujem njihovo dobro izdanje u meču 3. kola".

"Srbija i Slovenija su u istoj grupi, odigrale su zanimljiv meč u 2. kolu i obje selekcije imaju šanse da se plasiraju u narednu fazu takmičenja. Srbiji je potrebna pobjeda protiv odlične Danske i neće imati ni najmanje lak zadatak u tom duelu. Sa druge strane, Slovencima je dovoljan bod u duelu sa Engleskom. Takođe, veoma težak zadatak, ali u određenim kalkulacijama Slovenija može i sa dva boda, koliko trenutno ima, izboriti plasman u osminu finala", zaključio je Jovetić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније