Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

24. 06. 2024. 11:25 >> 11:25
Čitaj mi:

NAJAVA DUELA

"Azuri" ili "vatreni": Ko će iz Lajpciga izboriti vizu nokaut faze?

Klaus Đasulja, veteran u selekciji Albanije je u 93. minutu pogodio mrežu Livakovića i tako donio bod svojoj selekciji, ali i odredio cijelo posljednje kolo grupe B.

Da je Hrvatska sačuvala prednost, većeras protiv Italije bi bod donio i "Azurima" i "Vatrenima" siguran prolaz dalje.

Ovako Hrvatska mora da napadne, mora da ide na pobjedu, Italijani sa druge strane strahuju, jer nikada od kada je Hrvatska dobila nezavisnost nije slavila protiv nje.

Ekipa Lućana Spaletija je nakon što je bila sigurna protiv Albanije, protiv Španije je pokvarila utisak, i samo sreća i nepreciznost je sačuvala gol Điđija Donarume da poraz ne bude ubjedljiviji.

"Igrači su dobro reagovali nakon poraza. Nisam zadovoljan igrom i zalaganjem protiv Španije, ali znamo da nešto moramo promijeniti. Svi smo naučili nešto iz ovog poraza. Donijeli smo neke odluke jer znamo da imamo dobre igrače, razgovarali smo, analizirali smo utakmicu. Znamo da smo dobra ekipa, i kao grupa smo zajedno svi. Momci se savršeno ponašaju, svaki zadatak prihvate. Imamo pobjednički mentalitet, iako su mladi, neki su i prvi put na ovako velikom turniru, imaju dobar mentalitet. Nećemo više ni da pričamo na konferencijema, pričaćemo na terenu", kazao je Spaleti pred meč odluke sa Hrvatskom.

Selektor "Azura" je imao problema sa povredom Federika Dimarka, jednog od najboljih fudbalera Italije, ali po posljednjim informacijama, on se oporavio i biće na raspolaganju.

Očekuje se da bude promjena, prije svih na desnom beku, da Đovanija Di Lorenca zamjeni Darmian. Bek Napolija je trenutno u ratu sa upravom svog kluba, pa mnogi misle da nije stoprocentno skocentrisan na mečeve reprezentacije.

Takođe očekuje se da se Žoržinjo koji je bio nevidljiv na obije utakmice preseli na klupu, a umjesto njega da startuje Nikolo Fađoli, fudbaler Juventusa.

Ni Đanluka Skamaka i Federiko Kijeza nisu sigurni u startnoj postavi, pa je moguće da vidimo Matiju Zakanjija iz Lacija kao i Matea Retegija, napadača Đenove.

Italija naravno i porazom ima šanse za prolazak dalje, ukoliko Albanija ne iznenadi Španiju, i ukoliko ne pretrpi ubjedljiv poraz, uz rasplet u ostalim grupama.

Hrvatska će najvjerovatnije izaći u drugačijem sastavu nego na prva dva meča.

Očeivanja javnosti su bila da se Marcelo Brozović preseli na klupu za rezerve, ali to se ipak neće desiti budući da Dalić vjeruje u trijumvirat na sredini Modrić-Kovačić-Brozović.

Ivan Perišić koji je bio sjajan protiv Albanije, vraća se na klupu, a Gvardiol se pomjera ponovo na lijevog beka.

U napadu neće biti ni Budimira ni Petkovića, već će najistureniji da bude Kramarić koji je oba meča startovao povučenije.

Njega će po krilima da prate Mario Pašalić i iznenađujuće Luka Sučić, iako mediji u hrvatskoj podjsećaju da on na toj poziciji lijevog krila nije igrao od juniorskih dana.

Ideja je da i Pašalić i Sučić ulaze pri centru i da ostavljaju prostor za Gvardiola i Stanišića da prodiru sa bokova.

Jasno je da sa pet klasičnih igrača sredine, Dalić želi da "udavi" sredinu Italije i tu stekne prednost.

"Još jedna istorijska utakmica za nas. Uvijek su teške. Spremni smo i nadam se da će na kraju sve dobro ispasti. Svi su zdravi osim Vide koji se povrijedio na treningu prije dva dana. Njega nećemo imati u kadru. Svjesni smo situacije u kojoj jesmo. Nokaut faza za nas je došla već u grupi samo što ovog puta nemamo produžetke i penale. Potrebna nam je pobjeda, moramo osvojiti sva tri boda i to je za nas jedina opcija. Sve drugo nas šalje kući. Uvijek smo bili pravi kad je bilo najbitnije. Pobijedili smo Rusiju u kvalifikacijama, Škotsku na Euru i remizirali smo s Belgijom pa se nadam da ćemo to ponoviti i protiv Italije", kazao je Dalić.

Interesantno je da i sa bodom Hrvati imaju kakve takve šanse, ali uz nevjerovatan splet okolnosti.

Da bi sa bodom prošli dalje, Albanija mora da izgubi od Španije, Engleska mora da pobjedi Sloveniju sa tri gola razlike, Danska da slavi protiv Srbije, Portugal da dobije Gruziju, Turska Češku.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније