Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

26. 06. 2024. 22:53 >> 00:28
Čitaj mi:

GRUZIJA U OSMINI FINALA

Krstaški pohod na evropski fudbal

Fudbal se igra za golove, tu lekciju su najbolje Evropi pokazali momci koji su kao apsolutni autsajderi stigli na šampionat Starog kontinenta - Gruzini.

Izabranici nekada sjajnog francuskog desnog beka Vilija Sanjola su na startu Eura odigrali možda i najbolji meč dosadašnjeg toka sa Turskom, a u finišu su svi jurnuli naprijed da izbore remi i primili gol za 3:1.

Pravda je ipak zadovoljena - nakon 1:1 protiv Češke, "krstaši" su večeras savladali veliki Portugal (2:0) i ušli u osminu finala Evropskog prvenstva!

Senzacija je najavljena već poslije 92 sekunde, kada je superstar iz Napolija, Hviča Kvarachelija, postigao peti najbrži gol u istoriji evropskih prvenstava.

Gruzija se nakon toga nije povukla i čuvala rezultat, već je prihvatila borbu "spuštenih gardova" sa "selesaom". Za hrabru igru, Kvaradona i drugovi su nagrađeni početkom nastavka.

Defanzivac Kremonezea Luka Ločošvili je došao do lopte, krenuo ka šesnaestercu, ali ga je srušio defanzivac Benfike Sandro Šerer. Švajcarski sudija Sandro Šerer je samo odmahnuo rukom, u kontri je Diogo Dalo natjerao Giorgija Mamardašvilija na fenomenalnu odbranu, ali se oglasila VAR soba.

Šerer je pogledao snimak i pokazao na bijelu tačku, a Gruzin rođen u Francuskoj, Žorž Mikautadze, pogodio i na trećem meču u Njemačkoj i postao prvi strijelac šampionata.

Gruziju u osmini finala čeka najteži rival, ekipa koja je najviše pokazala do sada - Španija. Ali, ko smije da otpiše momke koji su oduševili fudbalski svijet?

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније