Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

30. 06. 2024. 19:19 >> 19:21

oproštajni govor

Holandski premijer pozvao na podršku Ukrajini, EU i NATO

Odlazeći holandski premijer Mark Rute je danas u svom posljednjem obraćanju javnosti na tom položaju prije nego što postane generalni sekretar NATO pozvao njegovu zemlju da nastavi da pruža podršku Ukrajini i međunarodnoj saradnji.

"Ključno je da je naša zemlja uklopljena u Evropsku uniju i NATO. Zajedno smo jači nego sami. Posebno sada", rekao je Rute i naglasio potrebu da se nastavi podrška Ukrajini, "za mir tamo i bezbjednost ovdje".

Nova vlada, za koju se očekuje da će stupiti na dužnost u utorak, obećala je da će nastaviti da podržava Ukrajinu.

Ali krajnje desničarski populista Gert Vilders, čija je stranka osvojila najveći broj poslaničkih mjesta na prošlogodišnjim izborima, više puta je izražavao proruske stavove.

Rute je bio na položaju premijera Holandije od 2010. godine, što ga čini najdugovječnijim premijerom u istoriji te zemlje, a u oktobru bi trebao da zvanično stupi na položaj generalnog sekretara NATO alijanse naslijedivši Jensa Stoltenberga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније