Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

27. 06. 2024. 22:13 >> 22:13

RASTU TENZIJE

SAD savjetovale svojim državljanima da napuste Liban

Sjedinjene Američke Države (SAD) pridružile su se državama koje su savjetovale svojim državljanima da napuste Liban zbog rizika od rata, s obzirom na nastavak tenzija između Izraela i Hezbolaha.

Poziv državljanima SAD uslijedio je nakon posjete izraelskog ministra odbrane Joava Galanta Vašingtonu, gdje je izjavio da bi Izrael mogao da vrati Liban u „kameno doba“ u slučaju rata sa Hezbolahom, ali da ne želi eskalaciju sukoba i da je prije za diplomatsko rješenje, piše Tajms of Izrael.

„Ne želimo rat, ali se pripremamo za svaki scenario“, rekao je Galant novinarima, završavajući četvorodnevnu posetu Vašingtonu, prenosi N1.

On je dodao da Hezbolah razumije vrlo dobro da bi Izrael mogao da nanese veliku štetu Libanu u slučaju rata.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније