Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

24. 06. 2024. 18:51 >> 19:00
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Liban negira da je oružje Hezbolaha na aerodromu Bejruta

Libanski zvaničnici su danas novinare i diplomate odveli na Međunarodni aerodrom u Bejrutu u pokušaju da dokažu da tamo oružje ne drži ekstremistička organizacija Hezbolah.

Britanski list Telegraf je u nedjelju prenio da radnici aerodroma tvrde da je Hezbolah dopremio više pošiljki raketa preko aerodroma.

Višemjesečni sukob Hezbolaha s izraelskom vojskom na granici Libana i Izraela pojačao se posljednjih nedjelja.

Vršilac dužnosti ministra transporta Libana Ali Hamijeh je najavio da će Vlada tužiti britanski list zbog klevete i laži.

Odbacujući tvrdnje u članku da Hezbolahove isporuke oružja zaobilaze službe bezbjednosti aerodroma, ministar je rekao da Vlada ima povjerenja u službe bezbjednosti zadovoljna je njihovim radom.

Hezbolah i izraelski zvaničnici su pojačali razmjenu prijetnji, najavljujući da će napasti ključnu vojnu i civilnu infrastrukturu ako sukob preraste u sveopšti rat, navodi Asošijeted pres.

U članku Telegrafa piše da Hezbolah drži iranske rakete i eksploziv na aerodromu Bejruta koji je južno od tog grada gdje je ta šiitska organizacija dominantna.

Hezbolah, naoružavan i finansiran iz Irana, otvorio je front protiv Izraela 8. oktobra prošle godine kao podršku palestinskom savezniku Hamasu proti kojeg Izrael ratuje u Pojasu Gaze, podsjeća Frans pres.

Telegraf takođe javlja da su zaposleni na aerodromu primjetili dopremu "misterioznih sanduka" na bejrutski aerodrom još na početku sukoba Izraela i Hezbolaha.

Libanski zvaničnici su odmah porekli te tvrdnje.

Predstavnici stranih ambasada, uključujući Egipat, Njemačku i diplomate EU, te novinari su danas posjetili skladišta jedinog libanskog međunarodnog aerodroma.

Ministar transporta je ocijenio da je članak u Telegrafu dio psihološkog rata protiv Libana i da šteti reputaciji aerodroma. Hezbolah nije komentarisao članak u britanskom dnevniku.

Izrael je bombardovao bejrutski aerodrom za vrijeme posljednjeg rata protiv Hezbolaha 2006. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније