Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

27. 06. 2024. 20:27 >> 20:27
Čitaj mi:

Na liniji od Praga do Budimpešte

Voz se sudario sa autobusom u Slovačkoj, pet osoba poginulo, pet povrijeđeno

U sudaru voza sa autobusom u Slovačkoj poginulo je barem petoro ljudi, dok je petoro povrijeđeno, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Kako se vjeruje u vozu koji je putovao između Praga i Budimpešte se nalazilo više od 100 ljudi u trenutku nesreće koja se dogodila nešto poslije pet časova popodne u gradu Nove Zamki na jugu Slovačke.

Na video snimcima okačenim na društvenim mrežama vidi se kako gori motor voza. Autobus je teško oštećen u nesreći, saopštili su zvaničnici sa željeznice.

Predsjednik Slovačke Peter Pelegrini, koji je u Briselu prisustvovao samitu lidera Evropske unije, izrazio je saučešće rođacima poginulih. Ministar unutrašnjih poslova Matus Sutai Estok uputio se na mjesto nesreće, saopštila je policija.

Više od 100 putnika iz voza prevezeno je autobusima do mjesta Šturovo na granici sa Mađarskom, navodi se u saopštenju slovačke željeznice.

Glavna željeznička pruga koja povezuje Bratislavu sa Budimpeštom zatvorena je do daljnjeg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније