Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ N1/AP ]

06. 06. 2024. 11:47 >> 11:49

u džordžiji

Apelacioni sud privremeno obustavio proces protiv Trampa

Apelacioni sud je obustavio krivični proces u Džordžiji protiv bivšeg predsjednika Donalda Trampa i drugih dok razmatra presudu nižeg suda kojom je Okružnom tužiocu okruga Fulton Fani Vilis dozvoljeno da ostane na slučaju.

Naredba Apelacionog suda u Džordžiji u srijedu sprečava sudiju Višeg suda okruga Fulton Skota Mekafija da nastavi sa pretpretresnim zahtjevima, prenosi AP.

Iako je već bilo malo vjerovatno da će slučaj ići na suđenje prije izbora u novembru, kada se očekuje da će Tramp biti republikanski kandidat za predsjednika, ova presuda to čini još izvjesnijim.

Apelacioni sud je u ponedjeljak prihvatio žalbe koje su podnijeli Tramp i još osam drugih i rekao da je „ako se usmeni argument zatraže i odobri“, to ročište bi moglo biti zakazano za 4. oktobar.

Sud će tada imati rok do sredine marta da donese odluku, a gubitnička strana će moći da se žali Vrhovnom sudu Džordžije.

Vilisin portparol odbio je da komentariše presudu žalbenog suda.

Velika porota okruga Fulton je u avgustu optužila Trampa i još 18 drugih, optužujući ih za učešće u šemi za nezakonit pokušaj da se ponište predsjednički izbori u Džordžiji 2020. godine.

Četvoro optuženih priznalo je krivicu nakon što su postigli dogovor sa tužiocima, ali su se Tramp i ostali izjasnili da nisu krivi.

To je jedan od četiri krivična slučaja protiv Trampa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније