Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ Index.hr ]

07. 07. 2024. 22:51 >> 22:51

DVIJE SUPERĆELIJSKE OLUJE

Snažna oluja u Sloveniji, vjetar čupao stabla, uništavao krovove

Nad Slovenijom su se poslijepodne razvile dvije jake olujne ćelije. Superćelijska oluja koja je protutnjala središnjom Slovenijom lokalno je donijela grad, bilo je i jakih udara vjetra, te pljuskova. Jedna jaka olujna ćelija prešla je Ljubljanu u smjeru Domžala, druga Trebnje i okolinu.

Grad nije napravio veće štete, ali vjetar jeste.

U nekim dijelovima Slovenije nevrijeme je otežavalo saobraćaj i smanjivalo vidljivost. Iz saobraćajno-informativnog centra upozoravaju da je moguće više vode na cestama.

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja i nezaustavljanje ispod nadvožnjaka i u tunelima. Prema prognozama Agencije za okolinu Republike Slovenije, još će biti ponegdje pljuskova ili nevremena, osobito u sjevernoj polovini zemlje. Na sjeveru i sjeverozapadu još je moguća bura naveče i u noći.

Ponegdje je vjetar čupao stabla, rušio ih na ceste. Ima i štete na krovovima širom zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније