Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

04. 07. 2024. 13:10 >> 13:17
Čitaj mi:

DSP

"Nakon pet mjeseci borbe podržano kontrolno saslušanje Spajića i Vukovića"

Iz Demokratske partije socijalista ističu da je napokon nakon pet mjeseci, podržana inicijativa opozicije za Kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Milojka Spajića i ministra finansija Novice Vukovića o načinu na koji će biti sprovedena ekonomska reforma Evropa sad 2.0.

"Skupština je izmjenila poslovnik o radu član 75. Stav 7. da bi se konačno ispoštovalo ono što opoziciji, inače, pripada. Još ostaje da vidimo kada će se i da li će se saslušanje zaista desiti?", poručio je poslanik Nikola Milović na mreži X.

I poslanik Mihailo Anđušić je istakao da je poslije pet mjeseci borbe izglasana njihova inicijativa.

"Nakon pet mjeseci izbjegavanja premijera i ministra finansija da dođu na saslušanje i razgovaraju na temu realizacije programa Evropa sad 2, poslije odlaganja donošenja Fiskalne strategije po 4. put i finalno nakon izmjene Poslovnika Skupštine, izglasana je naša inicijativa", istakao je Anđušić. 

U inicijativi opozicije upućene Odboru za ekonomiju se naglašava da imajući u vidu da je u ekspozeu premijer najavio sprovođenje ekonomskih reformi kroz program Evropa sad 2, a da Vlada još nije predstavila zvanična dokumanta koja treba da potvrde postojanje navedenog programa, kao i načine negovog sprovođenja, smatraju da je obaveza ministra finansija da upozna poslanike sa detaljima i strategijom navedenog programa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније