Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal Rtcg ]

13. 06. 2024. 18:57 >> 18:57
Čitaj mi:

DPS Nikšić

"Ukoliko ne smijeni Milatović Perović, i ministar Šimun snosi odgovornost za katastrofalno stanje u OB Nikšić"

Nakon svih skandala kojima je OB Nikšić pogođena zahvaljujući katastrofalnom upravljanju ustanovom, pitamo se šta još tačno treba da se desi da resorni ministar Vojislav Šimun, u skladu sa svojim nadležnostima, odreaguje i pokuša da spasi nekadašnji regionalni zdravstveni centar od daljeg propadanja, pitaju se u Nikšićkom DPS-u.

"Svega dva direktorska mandata onih koji su dokazali da su nesposobni da rukovode nikšićkom bolnicom, koštala su ovu ustanovu ugleda regionalnog zdravstvenog centra koji je isporučivao sve usluge na polju zdravstvene zaštite i njege građanima. Umjesto toga, OB Nikšić je danas potpuno nefunkcionalna ustanova u kojoj građani čekaju nikad duže redove za preglede i snimanja i u kojoj medicinski kadar nema svu potrebnu opremu za rad, počev od one osnovne – zavoja, pa dalje", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, neznanje, nesposobnost, neumijeće menadžerisanja OB Nikšić kulminiralo je u mandatu aktuelne direktorice Dušanke Milatović Perović, "koja umjesto da sređuje užasno stanje u ovoj ustanovi, počev od toga da, kako je javnost upoznata, bolnici fali psihijatar, usljed čega pacijenti bivaju uskraćeni za adekvatnu brigu i njegu, nezakonito obavlja dopunski rad u privatnoj ambulanti, prima dodatnu zaradu".

"Takođe, posljedice rada Perović Milatović osjećaju i djeca koja pohađaju Prvu srednju stručnu školu, smjer medicinski tehničar, kojima stručne predmete predaju doktori i sestre iz Opšte bolnice i Doma zdravlja. Direktorica Milatović Perović je na početku mandata donijela odluku da doktori mogu dopunsku djelatnost da obavljaju samo poslije 15 h, što ne važi za nju i njen dopunski rad i zbog toga cijela Prva srednja stručna škola je morala da promijeni rasporede, ustaljenu koncepciju smjena da bi kompletna odjeljenja medicine bila u drugoj smjeni. Do tada su se smjene mjesečno mijenjale, kao i u svim srednjim školama u gradu, što je više odgovaralo zaposlenima, učenicima i roditeljima, koji su se više puta bunili, ali bezuspješno", navodi se u saopštenju.

Dodaju da umjesto da rješava probleme na koje pacijenti i u kontinuitetu ukazuju, zbog kojih s punim pravom negoduju i iskazuju nezadovoljstvo, Milatović Perović je za svoj najvažniji cilj postavila zapošljavanje svojih srodnika, počev od bratanića, i progon zaposlenih koji ide do te tačke da ih šalje na sud na kojem njene fingirane tužbe padaju.

"Zaključno, zbog svih pacijenata i pacijentkinja, tražimo od ministra Šimuna da hitno smijeni aktuelnu direktoricu, da doprinese tome da se u ovu OB Nikšić konačno uvede red. U suprotnom, i ministar Šimun će snositi odgovornost za potpunu nefunkcionalnost i anarhiju koja vlada u nikšićkoj bolnici", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније