Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

14. 06. 2024. 18:16 >> 18:19

MILATOVIĆ

"Debakl istrage o slučaju ,,Tunel” pokazao gdje su pravosuđe i sektor bezbjednosti"

Sva neefikasnost crnogorskog pravosudnog sistema reflektuje se kroz činjenicu da je prošla gotovo godina od iskopavanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, a slučaj ni dan danas nije rasvijetljen, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Milatović.

“Crnogorska javnost i dalje ne zna koji je bio motiv iskopavanja tunela do srca pravosudnog sistema niti u čije ime i za čiji račun je to urađeno. Ono što dodatno zabrinjava jeste bojazan koju, zbog svih okolnosti, izaziva pitanje hoće li se ikad išta u vezi s konkretnim slučajem i otkriti, i ako se ne otkrije, čiji je interes da se istina ne sazna”, navela je Milatović.

Prema njenim riječima, o efikasnosti same istrage suvišno je govoriti, “naročito kad se uzme u obzir protok vremena i svi propusti koji su pred očima javnosti u istoj učinjeni”.

“Slučaj koji je zapanjio domaċu i inostranu javnost, i koji prijeti da ugrozi mnogobrojne sudske procese, dodijeljen je Osnovnom umjesto Specijalnom tužilaštvu. Podsjećamo da je Abazović sa svitom dolazio na lice mjesta, mimo svih pravila i procedura, i time potencijalno doveo do kontaminacije mjesta zločina”, rekla je Milatović.

Izostao je, dodaje, odgovor i na ključno pitanje šta je Abazović tog dana radio na tom mjestu i zašto je, u svojstvu odlazećeg premijera, uopšte boravio u depou Višeg suda, s kojim ciljem i kojom namjerom.

“Nije, valjda, namjera bila ometanje istrage, a o tome kako je ista sprovedena najbolje govori činjenica da, usljed nedostatka dokaza, se na slobodu pušta lice za koje postoji sumnja da je uključeno u izvršenje krivičnog djela”, kaže Milatović.

Kako je rekla, nakon svega čemu svjedoče, nije ni čudo što građanke i građani Crne Gore ne vjeruju instutucijama.

“Činjenica je da je nepovjerenje opravdano kad je nesmetano prokopan tunel do Višeg suda u centru Podgorice. Zaključno, godina, evo, prođe, a odgovora ni na vidiku, počev od toga iz kojeg motiva odnosno pobuda su učinioci kopali tunel do toga ko su nalogodavci za izvršenje ovog krivičnog djela. Međutim, jedno je sigurno, bezbjednosni sistem je zakazao, a zabrinjava činjenica da i tužilaštvo i u ovom konkretnom slučaju zakazuje”, zaključila je Milatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније