Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

21. 06. 2024. 07:23 >> 07:24
Čitaj mi:

na jugu novog meksika

Bajden proglasio stanje katastrofe zbog šumskih požara

Predsjednik SAD-a Džozef Bajden proglasio je stanje velike katastrofe zbog šumskih požara na jugu američke savezne države Novi Meksiko u kojima su poginule najmanje dvije osobe i uništeno oko 500 domova, izjavio je danas zvaničnik Bijele kuće.

Proglašenje omogućava dalju federalnu podršku i pomoć Federalne agencije za vanredne situacije pogođenim zajednicama, rekao je zvaničnik, prenio je Rojters.

Najmanje dvije osobe poginule su u šumskim požarima na jugu Novog Meksika, u kojem je vatra uništilila više od 1.400 kuća i drugih objekata.

Zbog elementarne nepogode evakuisano je oko 8.000 stanovnika iz planinskog turističkog naselja Ruidozo.

Nepoznati skeletni ostaci osobe pronađeni su na vozačkom sjedištu izgorjelog automobila, objavila je policija Novog Meksika.

Druga žrtva je identifikovana kao 60-godišnji Patrik Pirsun.

Manji požari gore na oko 220 kilometara južno od Albukerkija, glavnog grada ove savezne države, dodaje se u saopštenju policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније