Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

08. 05. 2024. 19:01 >> 19:01

Ivanović-Ribeiro

Sloboda medija i bezbjednost novinara među prioritetima Vlade Crne Gore

Jačanje slobode medija i bezbjednost novinara su među prioritetima 44. Vlade Crne Gore, saopštio je ministar vanjskih poslova Crne Gore Filip Ivanović koji se sastao sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Terezom Ribeiro.

Ministar Ivanović je izrazio zadovoljstvo uspješnom saradnjom između Crne Gore i Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), ocijenivši je komplementarnom sa procesom evropske integracije.

“ Uz osvrt na značaj medijske reforme i što skorijeg usvajanja tri medijska zakona, ministar je podsjetio da su jačanje slobode medija i bezbjednost novinara među prioritetima 44. Vlade Crne Gore”, navodi se u saopštenju MVP-a.

Naglasio je važnost medijske pismenosti i povjerenja u medije, ukazavši na neraskidivu vezu između medijskih sloboda i medijskog integriteta.

“Tokom sastanka je bilo riječi i o značaju slobodnih i nezavisnih medija i prava na slobodno izražavanje kao osnovnih sloboda i čuvara demokratskih vrijednosti, u kontekstu jačanja vladavine prava i sveukupnog demokratskog razvoja”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније