Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

22. 01. 2024. 15:39 >> 15:40

FILIPOVIĆ SA IV BUŠARDIJEM

"Saradnja sa UNHCR-om intezivna, finansijska pomoć značajna"

Crna Gora intenzivno sarađuje sa UNHCR-om u cilju kontinuiranog unaprjeđenja sistema zaštite raseljenih lica, tražioca azila i migranata, saopšteno je na sastanku ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića sa šefom Kancelarije UNHCR-a u Crnoj Gori Žan Iv Bušardijem.

U saopštenju MVP se navodi da je saradnja Crne Gore sa UNHCR-om, kao i njihova ekspertska i finansijska pomoć, izuzetno značajna, imajući u vidu broj izbjeglica, tražilaca azila i apatrida sa kojima se Crna Gora susrijeće.

Sa tim u vezi, obostrano je izražena spremnost za dalje jačanje saradnje sa UN sistemom, te istaknuta važna uloga i posvećenost pružanju humanitarne pomoći, posebno u kontekstu trenutnih globalnih dešavanja.

Sagovornici su, takođe, istakli da saradnja sa UNHCR-om istovremeno doprinosi reformama iz evropske agende u ključnim oblastima iz poglavlja 23 i 24.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније