Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J. [ Mina ]

28. 04. 2024. 14:11 >> 14:11
2

U BRISELU

Gorčević na neformalnom sastanku ministara evropskih poslova

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević učestvovaće na neformalnom sastanku ministara evropskih poslova (GAC), koji će naredna dva dana biti održan u Briselu.

Kako se navodi u platformi za učešče Gorčević, u fokusu sastanka biće promovisanje i jačanje mehanizama vladavine prava.

„Najavljani sastanak biće prilika da se razmijene mišljenja o pitanjima vezanim za regionalnu saradnju, izgradnju povjerenja, identifikaciji izazova i procesu ubrzavanja evropskih integracija“, piše u dokumentu.

„Učešće na GAC-u prilika za uspostavljanje bližih odnosa i dublje saradnje između Evropske unije (EU) i država Zapadnog Balkana, jačanje pozicije i vidljivosti Crne Gore na međunarodnom planu i dalju afirmaciju Crne Gore kao pouzdanog partnera“, navodi se u platformi.

Ističe se da je zajednička obaveza EU i država regiona da održe zamah proširenja, te da će Crna Gora naredni period iskoristiti za ubrzane reforme.

U platformi se navodi da će učešće Gorčevič biti prilika za predstavljanje trenutnog stanja u procesu pridruživanja Crne Gore EU, budućih aktivnosti u vezi pripreme i sprovođenja Reformske agende za Instrument EU za reformu i rast, i dalju promociju napretka i rezultata Crne Gore u procesu evropskih integracija.

“U prisustvu zvaničnika EU, Crna Gora ima šansu da predstavi dobre rezultate u u oblasti vladavine prava, sprovođenju neophodnih reformi i intenzivnom tempu realizacije aktivnosti u poglavljima 23 i 24, sa ciljem konačnog dobijanja IBAR-a, te uvođenja Crne Gore u finalnu fazu pregovarackog procesa - zatvaranje poglavlja”, kaže se u platformi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније