Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.V.

12. 05. 2024. 22:00 >> 22:01
Čitaj mi:

PLJEVLJA

Nagrada "Dragana Loncović" pripala Koviljki Kovačević

Na Međunarodni dan medicinskih sestara 12. maja, po prvi put dodijeljena je nagrada "Dragana Loncović“ Predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš, na svečanosti koja je organizovana ovim povodom, uručio je nagradu ovogodišnjoj dobitnici Koviljki Kovačević, saopšteno je iz pljevaljske opštine. 

Komisija u sastavu dr Branka Stanković, dr Zoran Tabaš, Jelena Lončar, Katarina Loncović i Sanja Đondović razmatrala je predloge koji su pristigli. Svih 15 kandidata ispunjavali su uslove propisane Odlukom o dodjeli nagrade "Dragana Loncović“. Pridržavajući se propisanih kriterijuma, Komisija je predložila, a predsjednik Opštine donio odluku o ovogodišnjoj dobitnici nagrade.

Koviljka Kovačević je rođena 1963. godine. Srednju medicinsku školu završila je u Foči, a nakon odrađenog pripravničkog staža 1985. godine pa do danas, zaposlena je na Internom odjeljenju Opšte bolnice Pljevlja. Iza nje je 38 godina radnog iskustva. Iako narušenog zdravlja u najtežim trenucima izazvanim pandemijom korona virusa, pokazala je humanost, savjesnost, odgovornost i profesionalnost u radu i odnosu prema pacijentima.

Dobitnica nagrade se zahvalila i istakla da ova nagrada nije samo njena, već svih njenih kolega.

Predsjednik Opštine Pljevlja čestitao je dobitnici nagrade.

"Komisija nije imala nimalo lak zadatak, a to je da izabere prvog među jednakima. Ove godine, to je naša draga Koviljka Kovačević. Ova nagrada nije takmičarskog duha. Ne treba da se takmičimo jedni sa drugima, već sami sa sobom, a to znači da svaki dan budemo bolji nego što smo bili juče", kazao je Vraneš.

Draganina majka, Katarina Loncović, istakla je da je ponosna na uspostavljanje nagrade jer će kroz nju Draganin lik i djelo nastaviti da živi.

Na inicijativu predsjednika Opštine, Skupština opštine Pljevlja je na 10. sjednici održanoj 16. oktobra  2023. godine jednoglasno usvojila Odluku kojom se ustanovljava nagrada „Dragana Loncović“ za najbolju medicinsku sestru/tehničara, a koja će se dodjeljivati 12. 5. na Međunarodni dan mediciskih sestara svake godine. Nagrada će se dodjeljivati za izuzetan uspjeh i rezultate ostvarene u razvoju, širenju i unapređenju kvaliteta sestrinske profesije, njegovanju načela humanosti, plemenitosti, empatije i žrtvovanja sebe za druge.

Ustanovljenje nagrade „Dragana Loncović“ znak je zahvalnosti prema hrabroj medicinskoj sestri i znak poštovanja prema mediciskim sestrama i zdravstvenim radnicima u Pljevljima. 

Dragana je bila prva žrtva korona virusa među medicinskim radnicima u našoj opštini. Humanost i nesebičnost, koju je najbolje pokazala dobrovoljno se prijavivši za rad u Kovid odjeljenju, kao i želja za usavršavanjem, obilježile su Draganinu profesionalnu karijeru. Njen prerani odlazak ostavio je nenadoknadiv gubitak ne samo njenoj porodici, prijateljima i kolegama, već i cijeloj zajednici, kazali su iz Opštine Pljevlja. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније