Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

12. 05. 2024. 15:13 >> 15:14
2
Čitaj mi:

POSLANICI DNP-A NA POMENU

Zogović i Bojović u Jasenovcu: Srbe žele da proglase genocidnim narodom

Potpredsjednik Demokratske narodne partije i poslanik Milun Zogović sa partijskim kolegom Vladislavom Bojovićem danas je prisustvovao obilježavanju Dana  sjećanja na žrtve genocida u Jasenovcu - Donja Gradina.

Zogović i Bojović prisustvuju pomenu na poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Podsjetimo, pomenu u Jasenovcu danas je prisustvovao i predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

"Prošlost je najbolji učitelj sadašnjosti, a lekcija za budućnost. Danas kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Jasenovca u Donjoj Gradini, osjećamo duboku ljudsku potrebu da, zbog svih onih koji su stradali priložimo svijeće i cvijeće za sve žrtve ovog strašnog zločina. Sigurni smo da nismo dovoljno uradili kako bi sačuvali sjećanje na nevino postradale Srbe, Rome i Jevreje", saopštili su Zogović i Bojović.

Prema njihovim riječima, najsvetija dužnost je osuditi sve one koji su na brutalan način uzeli živote nevinih ljudi.

"Danas kad Srbe žele da proglase genocidnim narodom usvajajući rezoluciju o genocidu u Srebrenici vrlo je važno podsjetiti na genocid koji je urađen nad srpskim narodom", zaključili su Bojović i Zogović u zajedničkom saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније