Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

28. 04. 2024. 22:14 >> 22:14
Čitaj mi:

SVE MASOVNIJI SKUPOVI

Bijela kuća pozvala na mirne studentske skupove podrške Gazi

Bijela kuća pozvala je danas na mirne studentske skupove podrške Gazi, koji su se posljednjih dana umnožili na američkim univerzitetima, dok je tokom vikenda na tim skupovima privedeno 275 ljudi.

"Poštujemo pravo na mirne proteste. Međutim, osuđujemo antisemitske izjave koje su se čule u posljednje vrijeme, kao i govor mržnje i prijetnje nasiljem", izjavio je za američku televizijsku mrežu Ej Bi Si (ABC) portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi (John Kirby).

Pokret propalestinskih američkih demonstranata je povećan prethodnih dana, posle prvog takvog skupa održanog na uverzitetu Kolumbija u Njujorku.

Studenti koji protestuju zbog rata u Pojasu Gaze traže da škole prekinu finansijske veze sa Izraelom i da se distanciraju od kompanija koje pomažu taj sukob.

Neki jevrejski studenti kažu da su protesti prerasli u antisemitizam i da su počeli da se plaše odlaska na fakultetska predavanja.

Tokom vikenda, 100 ljudi je uhapšeno u studentskom gradu jednog univerziteta u Bostonu, 80 na univerzitetu u Misuriju, 72 u Arizoni i 23 na univerzitetu Indijane.

U subotu je privedena i Džil Stajn (Jill Stein), kandidatkinja stranke Zelenih na predstojećim predsjedničkim izborima u novembru. Ona je učestvovala na skupu studenata univerziteta u Sent Luisu u saveznoj državi Misuri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније