Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B./rtcg.me

13. 05. 2024. 21:36 >> 22:11
Čitaj mi:

DUŽNOST PREUZIMA 2. JULA

Jelićeva predsjednica sekcije Evropskog suda u Strazburu

Sutkinja Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Ivana Jelić izabrana je danas za predsjednicu Prve sekcije i time ušla u Biro, odnosno predsjedništvo Suda.

Sud je podijeljen u pet sudijskih sekcija i prvi put je sutkinja, koja nije iz EU države, izabrana na funkciju predsjednice sekcije.

Slovenački sudija Marko Bošnjak izabran je za novog predsjednika Evropskog suda za ljudska prava (ESLJP), i na toj poziciji će naslijediti Irkinju Siofru O'Liri, saopštio je danas Sud.

Norveški sudija Arnfin Bardsen danas je izabran za potpredsednika ESLJP. Oni će stupiti na dužnost 2. jula.

Evropski sud za ljudska prava je sudska grana Savjeta Evrope.

Nadležna je za postupanje po žalbama u vezi sa kršenjem Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava u 46 zemalja koje su je ratifikovale.

Jelićeva je sutkinja suda u Strazburu od jula 2018.

Prije stupanja na dužnost sutkinje, predavala je grupu predmeta iz oblasti međunarodnog javnog prava na Pravnom fakultetu i Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније