Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B.

09. 05. 2024. 15:37 >> 15:45
3
Čitaj mi:

sa protesta poručeno

Katnićevo hapšenje bezobzirna osveta koja urušava građanski mir

Ispred zgrade Tužilaštva okupilo se više desetina građana koji protestuju u znak podrške bivšem specijalnom državnom tužiocu, nedavno uhapšenom Milivoju Katniću.

Građani nose transparente "Spasimo život Milivoja Katnića", "Crnogorci, ima li nas", a skandirali su "Fašisti", "Ubice" i "Izdajnici".

Na skupu je intonirana crnogorska himna, a Ulica Slobode je zatvorena za saobraćaj.

Građanska aktivistkinja Svetlana Pajović Musić poručila je da je Katnićevo hapšenje montirani politički proces, podsjetivši da štrajkuje i glađu i žeđu do smrti.

"Sve bi se moglo završiti tragično. Podsjetiću da je Katnić osujetio državni udar koji je organizovala ruska služba i spriječio je građanski rat. Njegovo hapšenje je montirani linč i bezobzirna osveta koja urušava građanski mir i slobode u Crnoj Gori", dodala je ona.

Novinar Šeki Radončić kazao je da ovaj protest pokazuje da crnogorska hrabrost nije ugašena.

 

"Katnić prolazi tešku golgotu. Smjestili su ga u ćeliju. Pitanje je sata ili dana kad će Katnić poći na ljepši svijet. Tužioci ruše njegova elementarna ljudska prava. Ljudskim pravima se bavim godinama i mirne duše mogu reći da je riječ o montiranom političkom - sudskom procesu", kazao je on.
Prema njegovim riječima, Katnić je medijski satanizovan.

"Katnićeva nadljudska borba govori da svako zlo vrijeme izbaci na površinu svoje heroje. Katnić je simbol borbe protiv loše i korumpirane vlasti i simbol žrtvovanja za čast svoje porodice", istakao je Radončić.

Saopštio je i da će se jedna ulica na Cetinju nazvati po Katniću.

"Zaslužio je to. Takođe, tražimo da se Katnić brani sa slobode", zaključio je Radončić.

Građanska aktivistkinja Hajdana Lompar Huter kazala je da je Katnićevo hapšenje najpoganija stvar u istoriji crnogorskog pravosuđa.

"Nastavlja se urušavanje ustavnog poretka i gaženje ljudskih prava. Ima li još đe u Evropi da se heroji pravosuđa tamniče bez optužnice?", upitala je ona.


Ponovila je da je Katnićevo hapšenje klasična osveta i montirani proces.

"Ćuti ombdusman Siniša Bjeković na Katnićeva pisma ili možda po naredbi spava. Ustav Crne Gore i zakoni su naše sveto pismo", kazala je ona.

 

Dodala je da ih nije strah "četničkih vojvoda i agenata sa mantijama".

"Mi smo čast Crne Gore. Mi smo na strani pravde. A đe ste vi? U mišje rupe", poručila je Lompar Huter.

Grupa građana izvela je i performans: paljenje svijeća za, kako su kazali, preminulo pravosuđe i tužilaštvo.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније