Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

28. 10. 2023. 14:31 >> 14:34
6

PREMIJER

"Ne podržavamo terorizam ali nećemo ćutati dok se ubijaju djeca"

Crna Gora nikad neće podržati nijednu terorističku organizaciju, ali isto tako neće ni ćutati dok se ubijaju djeca i nevini civili, rekao je premijer u tehničkom mandatu i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović. On je izjavio da je Crna Gora podržala u UN rezoluciju koja poziva na hitno i trajno primirje u Gazi.

"Kao premijer i koordinator MVP Crne Gore zbog brojnih upita iz zemlje i iz inostranstva, vezano za stav naše države prilkom glasanja u UN-u, imam obavezu da kažem da je Crna Gora podržala rezoluciju koja poziva na hitno i trajno primirje u Gazi. Crna Gora nikad neće podržati nijednu terorističku organizaciju, ali isto tako neće ni ćutati dok se ubijaju djeca i nevini civili. U ovim situacijama, po mom skromnom mišljenju, a uz dužno poštovanje svih međunarodnih subjekata, nema uzdržanosti", rekao je Abazović.

Kako je rekao, nastavljamo svoju mirnodopsku politiku, molimo se za mir i stabilnost svugdje širom svijeta.

"Ponosan na svoje kolege iz Ministarstva vanjskih poslova. Crna Gora u EU", kazao je Abazović. 

Podsjetimo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju koju je u ime Arapske lige predložio Jordan, a koja poziva na hitno, trajno i trenutno primirje. Zvanična Crna Gora podržala je rezoluciju koja je usvojena.

Rezolucija je inače predložena formalno od Jordana, usvojena je sa 120 glasova za, 14 protiv i 45 suzdržanih. U rezoluciji se poziva na trenutno, trajno i održivo humanitarno primirje koje vodi do prekida neprijateljstava na sukobom zahvaćenom području.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније