Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Klix.ba ]

28. 04. 2024. 10:42 >> 10:42
1

Na propalestinskim protestima

Uhapšena kandidatkinja za predsjednika SAD-a

Predsjednička kandidatkinja Zelene stranke Džil Stajn uhapšena je u subotu na propalestinskim demonstracijama na Univerzitetu Vašington u St. Louisu. Njen portparol kampanje kazao je kako nijesu bili upoznati s optužbama.

Stajn je bila na demonstracijama kako bi podržala studente koji su postavili kamp i izjavili da neće otići sve dok se Univerzitet Vašington ne odvoji od Boeinga i bojkotuje izraelske akademske institucije, između ostalih zahtjeva.

U videosnimku snimljenom prije njenog hapšenja i postavljenom na mreži X, kandidatkinja Zelene stranke rekla je da podržava studente i njihova ustavna prava na slobodu govora.

"Stajaćemo ovdje u red sa studentima koji se zalažu za demokratiju, za ljudska prava, i zalažu se za okončanje genocida", rekla je Stein.

Dejvid Švajb, direktor komunikacija Džil Stajn za predsjednicu, rekao je da je Stajn pokušao deeskalirati situaciju između demonstranata i policije u subotu poslijepodne, ali da policija "nije reagirovala" i počela je sa hapšenjima ubrzo nakon toga.

"Kao što je dr. Stajn rekla, sramotno je da univerzitetske uprave odobravaju upotrebu sile protiv vlastitih studenata koji jednostavno pozivaju na mir, ljudska prava i kraj genocida kojeg se američki narod gnuša", rekao je Švab.

Uhapšeni su i Stajnin voditelj kampanje i zamjenik voditelja kampanje.

Više od 80 ljudi uhapšeno je u subotu na Univerzitetu Vašington u St. Louisu usred trenutnih propalestinskih demonstracija, navodi se u saopštenju univerziteta.

Grupa demonstranata, koja je uključivala studente, zaposlene i pojedince koji nisu povezani sa univerzitetom, marširala je na više lokacija u kampusu gdje su "podigli šatore i pokazali da ne namjeravaju otići", saopštio je univerzitet.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније