Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ FoNet ]

08. 05. 2024. 10:01 >> 10:01

pružaju podršku Palestincima

Djelovi Univerziteta u Amstedamu zatvoreni zbog blokade demonstranata

Univerzitet u Amsterdamu saopštio je da će neki njegovi djelovi danas biti zatvoreni zbog blokada demonstranata koji pružaju podršku Palestincima u sukobu sa Izraelom.

Učesnici protesta su tokom noći zauzeli dio Univerziteta, dan posle sukoba policije sa studentima, javlja Rojters.

Policija je saopštila da Univerzitet nije zatražio intervenciju radi prekida protesta, za razliku od ponedjeljka uveče, kada su nasilno uklonjeni šatori demonstranata.

Univerzitet je naveo kako bi želio da se dođe do rješenja sa studentima koji protestuju, uz tvrdnju da je zbog demonstracija došlo do “značajnog oštećenja” zgrada.

Holandska policija je intervensila 7.maja kako bi okončala propalestinski protest na Univerzitetu u Amsterdamu, pri čemu je uhapšeno 125 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније