Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dragana Lalević, TVCG ]

31. 01. 2023. 06:28 >> 06:26
8

ĐUKANOVIĆ ZA TVCG

“DPS-u neće biti lako da izabere predsjedničkog kandidata”

Veliki broj predsjedničkih kandidata iz redova parlamentarne većine oslikava nejedinstvo među tim partijama, smatra profesorica i politička analitičarka Nikoleta Đukanović. Ona za TVCG kaže i da DPS-u neće biti lako da izabere svog kandidata u smislu odluke, koja će im donijeti najbolje rezultate.

Nakon lidera pokreta “Evropa sad” Milojka Spajića i Dejan Vukšić iz Demohrišćanskog pokreta ozvaničio je juče učešće u izbornoj trci. GP URA i Demokrate još se ne izjašnjavaju, dok DF najavljuje kandidaturu Andrije Mandića.

Veliki broj kandidata među partijama vlasti, uprkos najavama o zajedničkom, ne čudi profesoricu Nikoletu Đukanović. 

“Mislim da to ne iznenađuje s obzirom na nejedinstvo između političkih aktera koji čine parlamentarnu većinu iz 2020. Način na koji su podržavali, odnosno nepodržavali, vlade koje su sami birali i oslikava njihovu potrebu da sada imaju svi svoje kandidate i da imaju negdje tu želju, za pozicijom, da imaju svoje izvore moći, a očigledno i novca”, kaže Đukanović.

Iz DPS-a, koji od uvođenja višepartizma drži monopol nad predsjedničkom foteljom i dalje ćute.

U javnosti se uglavnom spominje aktuelni predsjednik Milo Đukanović.

“Mislim da DPS-u neće biti lako da izabere svog kandidata u smislu strateški najbolje odluke, koja će im donijeti najbolje rezultate. Ako pogledamo rezultate izbora iz 2016, 2020, i posljednjih lokalnih taj pad njihovih birača jeste očigledan. S druge strane, nijesu realizovali te reformske procese na koje su građani najviše kivni,u smislu da i dalje tamo figuriraju lica koja su povezivana s različitim aferama”, saopštila je Đukanović.

Kandidaturu je najavio i Goran Danilović iz Ujedinjene, iz SDP-a za sada samo poruka da će imati svog kandidata. Rok za podnošenje kandidatura za predsjednika Crne Gore je 26. februar.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније