Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

12. 12. 2021. 10:28   >>  10:29 4

"NADLEŽNI DA REAGUJU"

DPS: Mojkovac revoltiran provokacijama na nacionalnoj osnovi

Prvobitno planirani humanitarni turnir u Mojkovcu pretvoren je u dijametralno suprotan skup na kojem je demonstrirana tzv. sloboda koju su najavljivali iz DF-a, Demokrata, URE, UCG i Ne damo Mojkovac, saopštili su iz mojkovačkog DPS-a.

"O kakvom je oslobođenju riječ građani Mojkovca su se brzo uvjerili jer su društvene mreže i medije preplavili sadržaji sa pomenutog turnira na kom su sramno zamotane oko sajli državna - crnogorska zastava, ali i opštinska zastava. Za razliku od toga iskazan je kolorit zastava druge susjedne države koje su dominirale na ovom događaju. Ovakav čin je za svaku osudu i samo potvrđuje nepoštovanje nacionalnih i opštinskih obilježja od strane onih koji su prije samo nedjelju dana hvalisavo najavljivali velike promjene", navode iz DPS-a.

Ako su, kako dodaju, za njih "velike promjene" klicanje Ratku Mladiću, Kosovu i mahanje trobojkama, za građane Mojkovca nijesu i nikada neće biti.

"Njihov nacionalističko-fašistički kurs može samo štetiti dobrom duhu i istoriji našeg grada i unijeti podjele među građanima. Mojkovac je revoltiran ovakvim postupanjem onih koji za cilj imaju samo provokacije na nacionalnoj osnovi, a nikako humanost na djelu. Podsjećamo ih da je ovo država Crna Gora čija će obilježja morati da poštuju, a nadležne institucije pozivamo da pod hitno sankcionišu organizatore za povredu državnih simbola", zaključuju iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније