Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

14. 06. 2021. 15:43 >> 15:44
1

ODBOR ZA EKONOMIJU

Prošao amandman da moratorijum traje tri mjeseca

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet usvojio je danas amandman na Predlog zakona o odlaganju plaćanja kreditnih obaveza, kojim je predviđeno da se rok za moratorijum smanji sa šest na tri mjeseca.

Predlog zakona podnijeli su poslanici Socijaldemokratske partije (SDP), Raško Konjević i Draginja Vuksanović Stanković.

Amandman su, osim Konjevića, podržali poslanici iz Socijaldemokrata (SD), Damir Šehović i Bošnjačke stranke (BS), Amer Smailović.

Amandman je dobio potrebnu većinu od tri poslanika vladajuće većine, odnosno poslanika Građanskog pokreta URA, Miloša Konatara, Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimira Jokovića i Pokreta za promjene (PzP), Jovanke Bogavac.

Predlagač je u Skupšini, prilikom rasprave o tom zakonskom aktu, rekao da su zakon predložili iz više razloga, između ostalog, i zbog stanja crnogorske privrede, dominantno malih i srednjih preduzeća koja su kreditno opterećena, a čije poslovanje je dobrim dijelom narušeno više od godinu zbog pandemije koronavirusa.

Zakon će se, ukoliko bude usvojen na plenumu, primjenjivati od 1. jula.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније