Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

26. 04. 2024. 22:55 >> 22:55
1
Čitaj mi:

plav

Canović podržao inicijativu gradonačelnice Sarajeva

Predsjednik opštine Plav Nihad Canović podržao je inicijativu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić kojom je pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici.

„Podrška Rezoluciji šalje jasnu poruku da je naše opredjeljenje očuvanje mira, da pravda treba da bude zajednički princip oko kojeg će se okupiti naš region, da se sa posebnim poštovanjem ophodimo prema onima koji su zbog nemilih događaja iz prošlosti izgubili živote, te da samo ukoliko se istinski suočimo sa prošlošću možemo graditi bolju budućnost”, naveo je Canović.

On je podsjetio da je podržao i inicijativu nevladinog sektora da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici, smatrajući to činom poštovanje prema nevino stradalim žrtvama, ali i iskazivanjem opredjeljenja za izgradnju mira i skladnog suživota na našim prostorima.

„Iskreno podržavam inicijativu i nastojanje gradonačelnice Karić, koja poziva na mir, solidarnost i zajedništvo”, istakao je Canović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније