Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

26. 04. 2024. 22:58 >> 22:58
4

DPS

"Odbili da svojim potpisima podrže civilizacijski čin"

Iz DPS Crne Gore kazali su da pored njihove apsolutne spremnosti da kolegama iz PES-a ponude da dopune ili izmijene tekst kojim poslanici pozivaju vladu da se pridruži kosponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, vladajuća stranka koja pritom nosi ime Evrope u svom nazivu, odbila je da svojim potpisima podrži civilizacijski čin iza kojeg stoje vodeće zemlje demokratskog svijeta okupljene u UN. To je saopšteno iz Poslaničkog kluba DPS-a.

Dodaju da uprkos činjenici da se na spisku potpisnika ovog pisma nalaze i poslanici vlasti i opozicije, što je trebalo da potvrdi spremnost svih progresivnih politika u Crnoj Gori da prihvatamo civilizacijske standarde morala i ljudskosti 21. vijeka, Pokret Evropa sad nije smogao snagu da prihvati našu pruženu ruku.

“Njihovo naknadno saopštenje, i sakrivanje iza manipulativnog narativa o tome kako ne postoje genocidni narodi, iako u tekstu Rezolucije nema ni riječi o tome, govori o civilizacijskom rasponu između nas. Duboko žalimo zbog te činjenice. Pa ipak, nadamo se da još ima vremena, da ono što je propustio da uradi PES u parlamentu, neće propustiti da uradi PES u vladi”, ističu iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније