Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

26. 04. 2024. 22:05 >> 22:05
1
Čitaj mi:

Đuričković odgovara PES-u

"Ćute o UN rezoluciji o kojoj se čitav svijet izjašnjava"

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad i spočitava im kako ćute "o UN rezoluciji o kojoj se čitav svijet izjašnjava".

„Dok vi podsjećate, da vam malo razjasnimo.Vaše podsjećanje na 2009. godinu i usvojenu Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, ne opravdava vaše današnje ćutanje i nemanje vremena da se izjasnite o UN rezoluciji o kojoj se čitav svijet izjašnjava", ukazuje Đuričković.

Kako navodi, 2021. godine usvojena je Rezolucija o genocidu u Srebrenici, na inicijativu opozicije, za koju je, ističe dio poslanika iz PES-a glasao zbog fotelja i na zahtjev međunarodne zajednice.

"Crna Gora kao kandidat za EU ima obavezu da usaglašava svoju vanjsku politiku sa EU. Stav EU po pitanju UN rezolucije o genocidu u Srebrenici je jasan. Vaš stav, po pitanju ove inicijative, je nejasan.Vaše pominjanje rezolucija za genocide počinjene na našim prostorima, nemaju nikakve veze sa Srebrenicom i UN rezolucijom o genocidu u Srebrenici. Ko izjednačava odgovornost pojedinca sa odgovornošću nekog naroda? Ovim komentarom, upravo ste se pridružili sramotnoj kampanji dezinformacija zvaničnog Beograda, koji “Rezoluciju” predstavlja kao atak na srpski narod", ističe Đuričković.

Kako navodi PES-u je rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju je pokrenula Njemačka a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, “otvaranje rana prošlosti”?

"Šta predlažete gospodo iz Pokreta Evropa sad, da zaboravimo? Da zaboravi i ćuti čitav svijet jer vi nemate kičme da jasno kažete ono što je očigledno. U slučaju Crne Gore, baš kao i kod drugih zemalja regiona, stvar je vrlo jednostavna. Kosponzorišite rezoluciju ili se svrstajte sa zvaničnim Beogradom”, napisao je Đuričković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније