Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

28. 06. 2024. 12:46 >> 12:46
Čitaj mi:

Delegacija Ukrajine na Cetinju

Ukrajinski predstavnici zainteresovani za naše kulturno nasljeđe i turističke potencijale

Zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović upriličila je prijem za delegaciju iz Ukrajine koja boravi u posjeti gradu u okviru studijske posjete Crnoj Gori. Delegaciju čine predstavnici ukrajinskih lokalnih vlasti.

Tokom prijema, zamjenica gradonačelnika izrazila je svoje zadovoljstvo povodom posjete i istakla značaj međunarodne saradnje za razvoj i unapređenje naših gradova.

"Prijestonica Cetinje je počastvovana vašom posjetom koja nam omogućava da razmijenimo iskustva, unaprijedimo međusobne odnose i zajednički radimo na projektima od obostranog interesa”, kazala je Novović.

Na sastanku je, kako navode u saopštenju, bilo riječi o funkcionisanju Prijestonice, pravnom i institucionalnom okviru, otvorenoj upravi i saradnji sa građanima, procesu donošenja odluka i mehanizmima za učešće građana, kao i opštinskim preduzećima.

Delegacija iz Ukrajine iskazala je zahvalnost na srdačnom prijemu i gostoprimstvu. Tokom razgovora, diskutovano je o mogućnostima za buduću saradnju u oblastima kulture, obrazovanja, privrede i turizma. Ukrajinski predstavnici su pokazali veliko interesovanje za naše kulturno nasljeđe i turističke potencijale.

Prijemu su prisustvovali sekretar Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj Savo Borozan, Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Aleksandra Dapčević i direktorica Centra za informacioni sistem Nada Roganović.

Tokom boravka na Cetinju, delegacija iz Ukrajine sastala se i sa predsjednicom Skupštine i odbornicima lokalnog parlamenta, kao i sa organizatorima protestne šetnje podrške Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније