Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 06. 2024. 10:26 >> 10:27
1

BOŠNJAK

"Dobijanje IBAR-a jedino značajno sa aspekta odblokiranja procesa pristupanja"

Potpredsjednica PzP i nekadašnja potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak smatra da su jučerašnji izbori za Evropski parlament pokazali da je politika proširenja EU relativna jer je desnica sve jača, tako da to, da li će Crna Gora biti suštinski država vladavine prava zavisi isključivo od nas.

“Dobijanje nekakvog štrika i zadovoljenje puke forme usvajajući zakonska rješenja, koja su čak i po sopstvenom priznanju predlagača manjkava je krajnje neozbiljno i ne znači gotovo ništa za vladavinu prava. Nije izvršena tranzicija, nije bilo revizije, zarobljene su institucije, sudstvo i tužilaštvo skrojeno po autokratskim mjerilima, najavljivanog vetinga ni na vidiku, tako da je Crna Gora bez obzira na usvajanje IBAR zakona miljama daleko od vladavine prava i pravde koju narod željno iščekuje”, kaže Bošnjak.

Ističe da isključivost premijera Spajića da se ne dopusti amandmansko unapređenje IBAR zakona, pa čak ni pravno-tehnički, je potpuno nerazumno i neshvatljivo.

“Nažalost na to je pristala, bezrezervno mu servilna, vladajuća većina koja je srozala dignitet parlamenta i vrlo svjesno, u zaglušujućoj IBAR euforiji, povinovala se njegovom diktatu i usvojila neka, od postojećih mnogo lošija rešenja a pojedina čak i po pitanju ustavnosti vrlo diskutabilna. Dobijanje IBAR-a je jedino značajno sa aspekta odblokiranja procesa pristupanja, a suštinski mišljenje Evropske komisije u ovoj geopolitičkoj situaciji, a posebno Venecijanske komisije koji su podložni raznim uticajima, je krajnje relativno”, rekla je Bošnjak. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније