Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Filip Inić, TVCG ]

15. 07. 2023. 07:14 >> 07:03
4

AKCIJA ZA LIJEČENjE DJECE

Maratonci plivali u humanitarne svrhe pa otjerani sa miločerske plaže

Neprijatnost su juče doživjeli maratonci koji su plivali 13 kilometara za liječenje djece. Umjesto aplauza, na miločerskoj plaži dočekalo ih je obezbjeđenje, kako su kazali - kompanije Aman, koje im je poručilo da se tu ne mogu zadržavati, te da nijesu dobrodošli ni oni, ni novinarske ekipe.

Nije lako otplivati 13 kilometara ali kada na umu imate dobrobit najranjivijih u društvu ni to nije teško.

"Jeste bilo malo zahtjevno zbog struje i svega ali kada se zna cilj svega.

"Plivali smo kao i svake prethodne godine za pomoć malom Vanji za uspješno liječenje, za uspješno liječenje Sanji Pašalj i za adaptaciju Doma starih u Petrovcu", kazao je organizator humanitarnog plivanja Luka Vučković.

Ubrzo su okupljenima prišli radnici obezbjeđenja i prenijeli poruku kompanije koja upravlja plažom da tu nijesu poželjni.

"Njima prenesite da ćemo im adati žiro račune gdje će da pokažu svoju humanost da uplate po 5 eura da ne kažemo više da podrže ovo što su ovi ljudi danas 13 kilometara na sopstvenu odgovornost plivali i svoj život rizikovali da bi se nekom pomoglo. Prema tome tim biznismenima i tim dobrotvorima koji su došli na naše more u našu Boku u našu Crnu Goru prenesite da oni budu humani i da poklone bar dio pažnje onima kojima je to potrebno", kazao je plivač Rajko Kuzman.

Čak je i uspješni crnogorski plivač Ado Gagović bio "persona non grata".

"Ovih 13 kilometara mi je palo kao rasplivavanje, imam sada, za vikend, takmičenje u Trebinju i sljedeće sedmice putujemo u Fukuoku na svjetskoprvenstvo u vodenim sportovima", kazao je profesionalni plivač Ado Gagović.

Nijesu se oduševili ni kada su vidjeli ekipu Televizije Budva.

"Ovi dječaci koji su tu kao neko obezbjeđenje rekli su mi da nijesu sigurni da li možemo da pristupimo plaži i da li možemo da snimamo. Ja sam im rekla da naravno da možemo i došla sam ovdje i naravno da ću da snimim svoj prilog", kazala je novinarka RTV Budva Milica Radović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније