Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Marija Radulović, TVCG

09. 06. 2022. 06:38   >>  14:00 1

SVETI STEFAN I MILOČER ZATVORENI

Morsko dobro se nada dogovoru u narednih 10 dana

Hoteli Sveti Stefan i Miločer ni ove sezone nijesu otvoreni. Na hotelske plaže mogu svi koji namjeravaju, ali su neuređene i bez mobilijara. Razlog je sudski postupak koji zakupac, komapnija "Adriatic properties", protiv države vodi pred međunarodnim sudom u Londonu. Dok iz Vlade poručuju da pregovaraju sa zakupcem, iz Morskog dobra kažu da će čekati još deset dana, a onda će tražiti dozvoli za raskid ugovora o zakupu plaža.

Brojni posjetioci Svetog Stefana u nevjerici su da ih na vratima hotela čeka katanac, a kako stvari stoje ova vrata neće biti otvorena ni ove sezone.

"Dođete poljubite neku kapiju, gdje nema nikoga da vam nešto kaže, malo je bez veze."

"Nema nikoga da vam kaže dal' možete ili ne možete, katanac je na kapiji."

"Čula sam da su zvijezde dolazile ne znam tačno koje, ali šteta da ne radi tako ljepo izgleda"

"Vidjeli smo da je zatvoren, ali ne znamo zbog čega, djeluje kao pravo istorijsko blago"

Iz Vlade nastoje, kažu, da hotel uskoro otvori vrata.

"Nastavićemo s realizacijom aktivnosti koje bi nam omogućile brzo otvaranje hotela, od kojih je svakako najbrži mehanizam direktnih pregovora s kompanijom 'Adriatic Properties' o postizanju održivog dogovora za nastavak saradnje", ističu u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Hotel Sveti Stefan je zatvoren od prošle godine, nakon što je građanima prvi put bilo dozvoljeno kupanje na hotelskim plažama. Zakupac je insistirao da one budu rezervisane samo za goste. Sada je spor između Crne Gore i Adrijatik Propertisa pred sudom u Londonu.

Turizmolog Miško Rađenović kaže da je zatvoren Svetac nemjerljiva šteta za crnogorski turizam.

"Sveti Stefan nije hotel koji može za dva dana da se otvori ili zatvori, veliki je uticaj vremenskih prilika i neprilika. Obavezno pod hitno se mora riješiti situacija ali se ne može riješiti ćutanjem", kaže Rađenović.

Elitne plaže poput Kraljičine, Kraljeve i Svetostefanovske danas su neuređene, bez mobilijara i otvorene za sve posjetioce. Iz Morskog dobra zato nemaju više strpljenja za kompaniju "Adriatik Propertis".

"Ukoliko ne dođe do dogovora narednih 10 dana zahtijevaćemo od resornog ministarstva dozvolu da raskinemo ugovor o zakupu u zoni morskog dobra. Ta kupališta ni dan danas nijesu uređena i treba zahtijevati da tim kupalištima u sezoni 2022. upravljamo mi", kazao je Mladen Mikijelj direktor Morskog dobra.

Iz 'Adriatic propertisa' su nam kratko odgovorili da zbog povjerljivosti sudskog postupka koji se vodi u Londonu ne smiju davati nikakve komentare.

Kako god, mora se što prije reagovati, smatra Rađenović.

"Država mora da odluči da li će to biti ovaj ili drugi menadžment, Sveti Stefan mora da se otvori", kategoričan je Rađenović.

U protivnom, slika zatvorenog sveca biće uspomena sa ljetovanja koju će mnogi ponijeti iz Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније