Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 11. 2021. 20:04 >> 20:05
1

HAVARIJE U OBJEKTIMA

"Propusti se dese kada cijena i rok imaju prednost"

Još se ispituje da li je bilo propusta u gradnji vrtića Dragan Radulović u podgoričkom naselju Stari Aerodrom u kojem se nedavno dogodila havarija. Stručnjaci upozoravaju da do propusta najčešće dolazi kada cijena i rok imaju prednost u odnosu na kvalitet gradnje. Ipak poručuju prostor za propuste se može suziti redovnim, ali i kvalitetnim inspekcijskim kontrolama.

Roditeljima ipak briga manje jer su djeca raspoređena u druge vrtiće. No, ovo je kratkoročno rješenje dok se problem ne riješi. Dugoročno ovo je opomena za društvo.

U slučaju vrtića "Dragan Radulović", sreća pa je bila nedjelja i još veća što nije bilo tragičnih posljedica. Da se ovakve situacije ne bi dešavale, struka savjetuje.

"Možda je gradnja bila da je sve korektno urađeno ali održavanje nije kako treba", rekoa je vještak Goran Račić.

On nije želio da komentariše konkretan slučaj jer s njim nije upoznat, ali kaže zbog čega se propusti dešavaju.

"Moje iskustvo govori da se ti propusti dese kad imamo otvoreno tržište, kada cijena i rok dobiju u odnosu na kvalitet, desi se propust", kazao je Račić.

Prostor za propuste se sužava kvalitetnim i redovnim inspekcijskim kontrolama.

"Mislim da tu postoji peostor da se poboljša i u kvantitativnom i kvalitativnom smislu imamo više objekata koji se grade nego inspekcija, pa se desi u nekim situacijama da se inspekcija pojavi na početku i kraju gradnje", navodi Račić.

Kao i u mnogim drugim oblastima i u ovoj postoje dobri zakoni, kaže naš sagovornik. Zato poručuje da je poštovanje zakonske regulative najbolji garant bezbjednosti i mirnog čekanja novog dana.

Marija Kalezić, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније