Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

09. 11. 2021. 15:20 >> 15:39

HAVARJA S INSTALACIJAMA

Poplava u novom vrtiću na S. Aerodromu

U vrtiću "Dragan Radulović" u podgoričkom naselju Stari Aerodrom, u nedjelju veče, došlo do havarije u prostorijama gdje su smještene vodovodne i elektro instalacije, saopštilo je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS).

Kako je saopšteno, došlo je do pucanja vodovodne cijevi i plavljenja okolnih prostorija, kao i parkinga u dvorištu vrtića.

"Do težih posljedica nije došlo zahvaljujući pravovremenoj reakciji direktorke vrtića, Bojane Razić, i zaposlenih, koji su do kasnih večernjih sati bili prisutni u objektu i pokušavali, uz pomoć stručnih službi, da spriječe veću štetu", kazali su iz MPNKS.

S obzirom na to da je bio neradni dan i da se incident desio u večernjim satima, u vrtiću nije bilo djece.

"Objekat vrtića je počeo s radom u septembru 2018. godine. Pošto je u pitanju novi objekat, Ministarstvo će ispitati kako je došlo do navedenog kvara i formirati komisiju koja će utvrditi moguće neregularnosti prilikom izrade projekta, izvođenja radova, kao i primanja istih od strane odgovarajuće komisije, koju je imenovalo prethodno ministarstvo. Ukoliko se utvrde nepravilnosti i propusti u navedenim radnjama, Ministarstvo će insistirati na krivičnoj odgovornosti", navodi se u saopštenju MPNKS.

U narednom periodu, dok se završi sanacija radova u vrtiću "Dragan Radulović", djeca će biti premještena u vaspitne jedinice: Jelena Ćetković 1 i 2, Đina Vrbica.

"Ako za to bude potrebe i ostali objekti će biti uključeni", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније