Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.B. [ B92 ]

25. 04. 2024. 22:55 >> 22:55
Čitaj mi:

UKRAJINSKI LIDER

Zelenski: Ako ne zaustavimo Rusiju, sve će nas pobiti

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da Sjedinjene Američke Države ostaju strateški partner i da će Ukrajina raditi sa svakim predsjednikom koga izabere američki narod.

On je poručio da ako ne zaustave Rusiju sve će ih pobiti.

"Nadam se da Tramp neće biti protiv Ukrajine. Naravno, pogledi na neke detalje mogu se razlikovati, ali ako se dijeli opšti stav i zajedničke vrijednosti, možemo da sarađujemo", rekao je Zelenski u intervjuu za Foks njuz, odgovarajući na pitanje o daljoj saradnji u slučaju da Donald Tramp bude izabran za sledećeg predsjednika SAD.

On je napomenuo da je izbor novog predsjednika SAD odluka Amerikanaca, prenosi B92.

"Naravno, u svakom slučaju treba shvatiti da je to odluka Amerikanaca. I radićemo sa bilo kojim predsjednikom koga oni izaberu. I, naravno, radićemo sa SAD u svakom slučaju, jer su to naš strateški partner i lider u sijvetu", rekao je predsjednik Ukrajine.

Prema njegovim riječima, Ukrajini su potrebne nove tehnologije, "pravi obim PVO i realan broj aviona".

"Vidjeli smo pravi efekat kada su se svi saveznici ujedinili i branili narod Izraela posle velikog masovnog raketnog napada Irana. I zato, mislim, ako želimo da budemo pravi saveznici – Ukrajina i zapadne zemlje – isto treba da uradimo na našoj teritoriji: zaštitite nas, dajte nam ovaj vazdušni štit, zaštitite naš narod", poručio je Zelenski i dodao da nije pitanje "zašto", već "kada".

On je naglasio da je za stvarnu geopolotičku bezbjednost u Evropi, ne samo u Evropskoj uniji, neophodno potisnuti ruske trupe nazad na njenu teritoriju.

"Neophodno je shvatiti da ako ne zaustavimo Rusiju, sve će nas pobiti", upozorio je predsjednik Ukrajine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније