Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

07. 07. 2024. 18:00 >> 18:28
Čitaj mi:

IZBOR PORTALA

Vijesti 6 u 6: Nema predloga za imenovanje predsjednika Skuštine Opštine Budva

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 7. jul.

Nije dostavljen predlog na imenovanje predsjednika Skuštine opštine Budva, pa će naredna sjednica biti blagovremeno zakazana. 

Konstatacija Pokreta za Podgoricu da je "dogovor i dalje daleko", iako je ostalo da se samo formalizuje već postignuti usmeni dogovor i pretoči u sporazum, upućuje na zaključak da ovaj odbornički klub ne želi niti je želio dogovor, saopštili su iz Pokreta Evropa sad.

Na prostoru pet nacionalnih parkova tokom 2023. godine registrovana su 53 slučaja nelegalne gradnje i drugih nedozvoljenih promjena u prostoru, što je 75,71 odsto u odnosu na 2022. godinu, navodi se u Izvještaju o stanju uređenja prostora Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Najviše se bespravno gradilo u NP Skadarsko jezero, a sve ove aktivnosti su evidentirane i proslijeđenje nadležnim organima na postupanje.

Ilegalnih puteva koji se u ovo doba godine, odnosno ljeti, koriste za šverc i prelazak iz Crne Gore prema susjednim državama, ili za ilegalni ulazak u Crnu Goru, ima toliko da su potrebni vanredni i posebni napori da bi se pokrili i kontrolisali u svakom trenutku.

Fiskalna strategija biće na javnoj raspravi za 15-tak dana, a objediniće, kako je najavio premijer Milojko Spajić, mjere neophodne za realizaciju programa Evropa sad 2. Suština, bar za sada poznate javnosti, je da će se smanjiti poreska opterećenja na rad, a doprinosi za penzijsko invalidsko osiguranje biti manji, ali ne i ukinuti. Finansiranje Fonda ostaje isto.

Izlaznost u drugom krugu francuskih parlamentrnih izbora do podneva je iznosila 26,63 procenata u odnosu na 25,9 procenata u isto vrijeme u prvom krugu, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

 
 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније