Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

04. 10. 2024. 09:05 >> 09:29
1
Čitaj mi:

poništili sve ranije odluke

ASK promijenio mišljenje: Predsjednici opština ne mogu biti poslanici

Iz Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) obavijestili su javnost da su poništili sve ranije odluke kojima je tumačeno da su funkcije predsjednika i potpredsjednika opštine, te predsjednika i potpredsjednika skupštine opštine, spojive s funkcijom poslanika.

Odluke koje su stavljene van snage dostupne su, ističu, na zvaničnoj stranici Agencije i biće dostavljene svima na koja se odnose.

"Pozivamo sve javne funkcionere koji trenutno obavljaju poslaničku funkciju i istovremeno funkciju predsjednika ili potpredsjednika opštine, kao i predsjednika ili potpredsjednika skupštine opštine, da podnesu ostavku na jednu od tih funkcija, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije. ASK će nastaviti sa sistematskim preispitivanjem svih pravnih tumačenja kako bi osigurala zakonitost, dosljednu primjenu propisa i spriječila sukob interesa u javnoj upravi", ističu iz ASK-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније