Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

06. 06. 2024. 16:49 >> 16:58
Čitaj mi:

GREND SLEM TURNIR

Fenomenalna Švjontek opet u finalu Rolan Garosa

Iga Švjontek igra nevjerovatan tenis u Parizu. To je pokazala i danas u polufinalu protiv mlade Koko Gof - pobjeda u dva seta 6:2, 6:4 za sat i 38 minuta. Očekivalo se da Amerikanka pruži jači otpor ali je očigledno da je Švjontek ipak dosta bolja u ovom trenutku.

Odlično je Poljakinja otvorila meč, napravila brejk već u prvom gemu, došla do 3:1, a potom novim brejkom praktično riješila prvi set, na kraju 6:2 i to za 37 minuta.

Neizvjesnije je bilo u drugom setu. Prva je zaprijetila Gof, pri rezultatu 2:1 napravila brejk i povela 3:1, ali je tu prednost izgubila već u sljedećem servis gemu. Na polovni seta igračice su bile izjednačene - 3:3.

Novim brejkom za 4:3 Švjontek je nagovijestila pobjedu, jer je bila sigurna i u svom servis gemu za 5:3. Uspjela je Gof nekako da smanji na 5:4, imala je Švjontek i dvije meč lopte u devetom gemu, ali je Amerikanka ipak sačuvala svoj servis i produžila meč. Švjontek je nakon pauze servirala za meč, imala 40:15, potom i 40:30, a sve je bilo riješeno u sljedećem poenu za treće uzastopno finale Rolan Garosa.

Švjontek će u finalu igrati protiv bolje iz meča Jasmine Paolini - Mira Andreva.

Tako će branilac trofeja u Parizu imati priliku da u svom šestom grend slem finalu u karijeri, dođe do pete titule i četvrte na ovom turniru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније