Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Л.В.

20. 01. 2023. 06:59 >> 06:54

SPREMNI ZA POLjAKE

Vujović: Ne trebaju nam posebne utakmice da bi pokazali želju za igrom

Desni bek naše reprezentacije, Branko Vujović smatra da je poraz od Francuske i dalje "svjež", ali da se naši momci okreću već narednom protivniku.

"Pa mislim da je poraz još uvijek svjež, ali nema vremena da se žali za tom utakmicom, moramo se okrenuti utakmici sa Poljskom i pokazati da želimo i da možemo da igramo sa velikim ekipama kao što su Poljska i Slovenija".

Upravo Vujović je svoje rukometno ime stegao igrajući u Poljskoj pa tako zna dosta poljskih reprezentativaca.

"Igrao sam sa 80 odsto ekipe Poljske, a 100 odsto da sam igrao i protiv i sa nekim od njih. Mislim da imaju veoma dobru ekipu, napravili su smjenu generacija, trebalo im je malo vremena, ali napravili su prvenstvo u Poljskoj, gđe se očekivalo da naprave veći rezultat. Nije im pošlo za rukom, možda je neka vrsta pritiska u pitanju. Ali evo protiv Španije su pokazali koliko su dobra ekipa i kvalitetna. Mi ćemo se truditi da pokažemo da želimo da se borimo do kraja, nadamo se pozitivnom ishodu".

Osvrnuo se i na opadanje interesovanja za domaću publiku, što je moglo da se vidi na meču Poljska-Španija.

"Izenadilo me je da nije bila puna dvorana. Mislio sam, obzirom da sam pogledao neke utakmice kada su igrali u Katovice, izgledalo mi je da je puna dvorana. Sad sam mislio da će isto da bude puna, ali nije. Možda je razlog jer su malo lošije igrali, ali nas to ne treba da opterećuje, treba da se skoncetrišemo na našu igru i da probamo da pobjedimo tu utakmicu".

Naš lijevi bek smatra da ćemo imati dosta prilika po desnoj strani.

"Sigurno da možemo da tražimo šansu. Pogotovo u odbrani, gđe na daljoj izmjeni desnog beka, ako ne uspiju da se vrate, a ostanu Morito i Dašek na desnoj strani, mislim da možemo tu da iskoristimo dosta prilika, naši lijevi bekovi i pivoti, ali opet Dašek igra na toj poziciji i u klubu, pa za njega to nije ništa novo. S obzirom da imaju igrače sa velikim kvalitetom, mislim da možemo da iskoristimo dosta sa desne strane", kazao je Vujović.

Osvrnuo se i na stvatno fenomen u poljskoj reprezentaciji, 212 cm visoki lijevi bek Tomaš Gebala, s koji je igrao u Kielcu.

"Sa Tomkom Gebalom sam igrao tri godine. Dva metra i 12 cm, sigurno nije lako šutirati preko njega, ogroman je, ali opet mislim da može da se proba jedan na jedan, pogotovo neki manji i brži igrači da mogu tu da iskoriste i traže svoju šansu".

Iako nemam šanse za četvrtfinale, i dalje svaka pobjeda je važna zbog dobijanja šanse da nastupimo na olimpijskom turniru.

"Pa mislim da ova reprezentacija nikada nije tražila neke posebne utakmice da bi htjela i pokazala želju da igra. Bilo to prijateljske utakmice ili svjetsko prvenstvo, daćemo sve od sebe. Imamo šansu, imamo za šta da se borimo, tako da je ovo samo dodatni motiv", kazao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније