Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

25. 10. 2024. 08:39 >> 09:00
Čitaj mi:

nba

Tripl - dabl Jokića nije ublažio poraz Nagetsa, Maveriksi savladali San Antonio

Boston, Dalas, Minesota i Oklahoma ostvarili su pobjede u jutros odigranim mečevima NBA lige.

Nikola Jokić otvorio je NBA sezonu novim tripl-dablom u karijeri sa 16 poena, 13 asistencija i 12 skokova. Jokić je šutirao 6 od 13 iz igre, "ukrao" dvije lope i udario jednu rampu.

"Imali smo dobru energiju na početku, neku vrstu kontrole, tako je bilo do nekoliko minuta pred kraj prve četvrtine. Bili smo tu, ali zapravo i nismo, jer nismo dobro šutirali. Lako su nas prolazili i dolazili u željene pozicije za šut. To je to", kaže Jokić.

Denver je generalno imao loše šutersko veče.

"Mi nismo dobar šuterski tim, izuzev Majka i Džamala. Većina nas ostalih je šarena, ali uglavnom smo prosječni šuteri. Imamo zato nešto drugo, vjerovatno možemo da budemo bolji i da imamo prednost u nekim drugim stvarima na parketu. Niko nije šutirao dobro, Džamal je imao dobru energiju, odlično je pritiskao, mislim da je bio dobar u odbrani. Pokušavao je da radi dobre stvari. Posle ovakvog poraza ne znam šta da kažem. Šut je bio problem za nas, odbrana nije bila tako loša, ali opet mislim da možemo mnogo bolje", dodao je Nikola.

Nakon utakmice, Majkl Meloun nije zvučio uznemireno:

"Mislim da je naša odbrana bila sjajna. Očigledno da smo mogli da odradimo bolji posao na skoku. Mislim da su imali 13 ofanzivnih skokova, ali u većem dijelu, naša odbrana je bila pozitivna."

Navijači Nagetsa doživjeli su novo razočarenje igrom Džamala Marija. Kanađanin je prije nekoliko nedjelja potpisao astronomski ugovor, nadali smo se boljim izdanjima, ali on je na otvaranju sezone postigao tek 12 poena, šutirajući 4 od 13 iz igre.

Denver za dvije večeri dočekuje Los Anđeles Kliperse, a onda kreće na mini-turneju Istokom, gdje će gostovati Bruklinu i Torontu.

Luka Dončić i Dalas Meveriksi uspješno su započeli sezonu i potjeru za plej-of mjestom na Zapadu. Savladali su San Antonio  120:109.

Donćić je postigao 28 poena, uz 10 skokova i 8 asistencija, šutirao je 9 od 25 iz igre. Pratio ga je Klej Tompson, novo pojačanje tima. Legenda Golden Stejt Voriorsa je postigla efikasnih 22 poena, pogodio je 6 od 10 uzetih trojki.

U taboru gostiju razočarao je mladi Vembenjama, postigao je 17 poena, ali na tek 5 od 18 iz igre.

Boston se prošetao prijestonicom SAD-a. Seltiksi su razmontirali Vizardse, 122:102, a tandem Braun i Tejtum postigao je 52 poena kombinovano.

Minesota je u tijesnoj utakmici savladala Kingse u Sakramentu, 117:115. Dominirao je dvojac, Edvards i Rendl, Ent je ubacio 32, a Rendl 33 poena. Kod Kingsa najviše je postigao novajlija, Demar Derouzen, sa 26, pratio ga je Sabonis sa 24 i na kraju Kris Mari sa 23.

Rezultati:
Vašington - Boston 102:122
Dalas - San Antonio 120:109
Denver - Oklahoma 87:102
Sakramento - Minesota 115:117

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније