Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 02. 2023. 13:44 >> 12:24
Čitaj mi:

ANALIZA TREJDA

Trejd tri ekipe: Vestbruk u Juti, Lejkersi ojačali roster, Minesota dovela Konlija

Los Anđeles Lejkersi, Juta Džez i Minesota Timbervulvsi su napravili trejd koji je obuhvatio čak osmoricu košarkaša.

Vjerovatno najzvučnije ime u cijeom trejdu je Rasel Vestbruk koji je "konačno" napustio Los Anđeles i karijeru nastavlja u Juti, koja je dobila i Huana Toskana Andersona i Demijana Džonsa, kao i pika prve runde na draftu 2027. godine (vjerovatno omiljeni dio trejda za GM-a Denija Ejndža).

Lejkersi vraćaju u svoj roster D'Anđela Rasela, kojeg su trejdovali zbog drafta 2017. godine gdje su izabrali Lonza Bola, ali i Malika Bizlija i Džareda Vanderbilta.

Minesota je dovela iskusnog Majka Konelija, Nikela Aleksandra Vokera i tri pika druge runde.

LOS ANĐELES

Kada se pogleda kompletna slika vidi se da su Lejkersi krenuli u ozbiljnije pojačavanje rostera, ostaje samo pitanje da li su sa istim zakasnili, barem kada je ova sezona u pitanju.

Dok je Medžik Džonson bio GM, nije mogao da čeka talenat Rasela, odnosno odabrao je da uloži sve u Lonza Bola.

Rasel je u međuvremenu postao All star igrač u Bruklinu, a ove godine igra odličnu košarku sa 18 poena (odličnih 46,5 odsto iz igre), šest asistencija i ispod tri izgubljene lopte po meču.

Ušao je u posljednju godinu ugovora, što je dobra situacija za manevar Lejkersa.

Ono, pak što zabrinjava u njegovoj igri je da Minesota je đelovala bolje bez njega na parketu nego sa njim, i to pogotovo kada se pogleda defanziva ekipe.

Njegov posao u Lejkersima bi trebalo da bude da bude drugi organizator igre (iza LeBrona), i da pogađa šuteve kada protivnička odbrana se posveti Džejsmu i Dejvisu.

Malik Bizli je u padu šuterske forme poslednje dvije sezone, ali radi se o momku koji ima poene u rukama, i ne libi se šuteva sa distance. Ako uhvati ritam biće jedan od omiljenih meta LeBrona u napadu.

I na kraju Džared Vanderbil, tip igrača koji je omiljen među trenerima u NBA ligi, pravi čovjek od zadatka, malo stidljiv sa distacne, ali odličan na skoku i prije svega defanzivi.

Sa elitnim atleticizmom, sjajnom brzinom, košarkaškim IQ-em, dobrom lateralnom kretnjom, Vanderbilt je neko ko bi mogao ozbiljnije da koketira sa ALL NBA odbambenom petorkom.

JUTA

Vestbruk je jedan od igrača koji se našao u "nebranom grožđu". Poznato je da je u prošlosti imao određen odnos sa navijačima u Solt Lejk Sitiju koji ne bi mogao da se nazove prijateljskim.

Ostaje da se vidi da li će uopšte da igra ili će da uslijedi bajaut, pošto se nikako ne uklapa u trenutnu filozofiju Džeza. Tako se pominje da su za njega zainteresovani Čikago Bulsi našega Nikole Vučevića. 

GM-a Denija Ejndža, svojevrsnog "gospodara pikova", interesuje samo kako da ima što više mogućnosti za buduči manevar. Za Rudija Gobera je već dobio gotovo rekordan broj pikova, a ne može da se požali ni za broj koji je dobio od Klivlenda za Donovana Mičela.

Najbolja stvar za Jutu je pik Lejkersa iz 2027. godine, kada je normalno pretpostaviti da bi LeBron Džejms mogao i da se povuče, a Lejkersi krenu u rebilding tima. Tako da taj pik izgleda kao džek pot za Džez.

Oni sada mogu da uđu u trku sa Oklahomom koja takođe ima veliki broj pikova, i samo je nebo granica kada je u pitanju broj manevara koji mogu da rade.

MINESOTA

I Timbervulvsi su dobili ono što im je bilo prijeko potrebno - stabilnost i iskustvo na poziciji organizatora igre, kakav donosi Majk Konli nekada vlasnik najvećeg ugovora u NBA ligi.

Veteran, pouzdan košarkaš, i ono što je možda Minesoti najpotrebnije - sjajan saigrač, dobitnik višestrukih nagrada za najboljeg timskog kolegu.

Timbervulvsi imaju godinama jedan od, barem na papiru najtalentovanijih rostera, ali nekako uvijek im je falila hemija da naprave korak naprijed.

Problem dolazi i sa zdravljem Konlija, koji je već ove godine na brojci od 12 propuštenih utakmica, a kroz karijeru samo je 2009. godine uspio da odigra sve 82 utakmice.

Sa druge strane on je već imao sjajnu saradnju sa Rudijem Goberom, kojeg je konstantno "hranio" lakim poenima, i dalje u rukama ima odlilčnih 41 odsto za tri poena u situacijama kada ima otvoren šut, a možda i najvažnija stvar je što ne mora nužno da ima loptu u rukama što bi konačno trebalo da da krila Entoniju Edvardsu, koji je morao da đeli posjed sa Raselom.

Ostaje da se vidi kako će Karl Entoni Tauns da prihvati odlazak D'Anđela koji mu je je bio najbolji drug. Ali i da pokaže je li jedan od igrača koji ima odlične brojke ali i dalje treba da pokaže pun potencijal konačno sazrio pa je naučio da odvoji privatno od profesionalnog.

Aleksanda Volker, koji je takođe stigao dodaju dubinu Vuvlsima, a u malom uzorku iz Jute vidi se da je napredovao u šutu.

Riječ je o visokom beku, koji može solidno i da razigrava saigrače, pa je svakako dobar dodatak rosteru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније