Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 04. 2024. 09:29 >> 10:15

NBA

"Vukovi" ugasili "Sunca" u reketu: Minesota nadskočila Finiks i došla do prve pobjede

Vjerovatno je najviše pažnje privukao duel Minesote Timbervulsa i Finiks Sansa, jer iako Minesota ulazi bolje pozicionirana, nije mali broj onih koji daju prednost ekipi iz Arizone, i nije da istima fali argumenata jer su ovamo ipak Kevin Durent, Devin Buker, Bredli Bil. Međutim bila je to lagana pobjeda za Minesotu 120:95.

Vulvsi su pokazali da umiju "da love kao čopor", predvođeni fenomenalnim Entonijem Edvardsom koji je svojih 18 od 33 poena postigao u trećoj dionici i pokazao zašto se cijela američka javnost okrenula njemu kao "novoj najboljoj stvari" u NBA ligi a da je "Made in USA".

Rudi Gober je pokazao zašto je glavni kandidat za nagradu Najboljeg defanzivca lige sa 14 poena i 16 skokova, Karl Entoni Tauns je doprinio sa 19 poena, dok je Nikel Aleksander Volker bio možda i "X faktor" sa 18 poena (7/12 iz igre).

Ne bi bilo pravedno da se ne pomene ni Naz Rid koji je sa klupe ubacio 12 poena, krucijalnih u naletu Minesote.

Krucijalna stvar je da su "Vukovi" ugasili "Sunca" u reketu jer imaju ogromnu prednost u visini. Tako su imali 52 skoka naspram 28 Sansa, i odnos poena u reketu 52:34.

Kod Sansa Durent je imao svoje brojke, 31 poen (11/17), Devon Buker "mršavih" 18 sa lošim procentima (5/16), dok je Bredli Bil dao 15 poena.

"Neće biti lako pobjediti ove momke, ovo je samo jedna utakmica. Već iduću će da budu bolji", kazao je Edvards nakon meča.

Popularni "Ant" je imao sjajnu konekciju sa svojom publikom, posebno u trećoj dionici kada je u seriji Minesote 19:4 poslije svakog poena dirigovao sa navijačima u "Target centru".

"Ovo je uzmi ili ostavi liga. Moraš da pokađaš te šuteve ako misliš da pobjediš", kratak i kritičan je bio Durent nakom meča.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније