Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

26. 04. 2024. 08:57 >> 08:58

NOVI IZAZOV

Finska odiseja postala još ozbiljnija: Ivan Ivanović trener Korihaita

U slavnim danima Lovćena početkom ovog vijeka, miljenik navijača sa Cetinja bio je jedan Podgoričanin, koji je već u prvoj sezoni sa timom Miodraga Kadije osvojio 4. mjesto u šampionatu SRJ i dogurao do polufinala plej-ofa.

Ostavio je neizbrisiv trag i u Vojvodini, sarajevskoj Bosni, te u rumunskim klubovima Gaz Metanu i Murešu, a bio je i reprezentativac Crne Gore na samim počecima.

Ljubitelji košarke su iz ovih asocijacija mogli da prepoznaju da je u pitanju 43-godišnji Ivan Ivanović, koji od naredne sezone kreće u najveći izazov u dosadašnjoj trenerskoj karijeri - nekadašnji krilni centar postavljen je za šefa stručnog štaba finskog Korihaita.

Ivanović je prošlog ljeta stigao u klub iz grada zanimljivog imena - Usikaupunki i potpisao dvogodišnji ugovor kao pomoćni trener. Ali, nakon ispadanja u prvoj rundi plej-ofa, uprava je odlučila da se zahvali srpskom stručnjaku Darku Mihajloviću i postavi stasitog Crnogorca na njegovo mjesto.

"Ovo je veliki korak za mene kao trenera, ovo sam čekao. Izazov je veliki, ali sam spreman da ga prihvatim", rekao je Ivanović za klupski sajt.

Od 2016. godine, kada je završio karijeru, Ivanović je radio sa mlađim kateegorijama, a bio je i individualni trener profesionalcima. U Finskoj su procijenili da je spreman za novi posao.

"Planirajući razvoj tima u narednih nekoliko godina, procijenili smo da je Ivan spreman da preuzme dugoročnu ulogu davanja mlađim igračima sve veće šanse. Želimo da učinimo Ustakaupunki privlačnim mjesto za mlade košarkaše, koji žele da se razvijaju", rekao je predsjednik Korihaita, Jarno Nikula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније