Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

03. 10. 2024. 11:49 >> 11:53
Čitaj mi:

liga evrope 2.kolo

Nastavlja se Liga Evrope: Nica gostuje Laciju, Mančester junajted Portu

Ovaj dan nam donosi nekoliko fenomenalnih mečeva u najavi. Jedan od njih bez ikakve sumnje je na Olimpijskom stadionu u Rimu gdje će fudbaleri Lacija ugostiti Nicu.

Početak ovog susreta između italijanskog i francuskog predstavnika je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

U odnosu na prošlu sezonu, Lacio je tokom ljeta promijenio ekipu, a treba pomenuti da je ovaj tim ostao bez Imobilea, Andersona i Luisa Alberta, a upravo ova trojica fudbalera su prošle sezone i “vukli” Lacio do plasmana u Ligu Evrope.

Novi trener kluba je u međuvremenu postao Marko Baroni što nije bila nimalo loša odluka čelnika rimske ekipe.

Što se tiče Liga Evrope, italijanski predstavnik je u prvom kolu odigrao jedan fenomenalan meč na gostovanju kod Dinama iz Kijeva, a taj susret je završen rezultatom 0:3. Sva tri pogotka bila su u prvom dijelu igre, a dvostruki strijelac bio je Dija, koji igra sjajno na startu sezone.

Posljednji međusobni susret između Lacija i Nice je odigran početkom novembra 2017. godine na Olimpiku, a na tom meču je slavio italijanski predstavnik sa 1:0.

Sa druge strane iza Nice je jedna veoma dobra sezona, i to pošto je ova ekipa na kraju uspjela da dođe do sjajne pete pozicije na tabeli, a samim tim i direktnom plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.

Što se tiče Liga Evrope, francuski predstavnik je u prvom kolu imao težak posao protiv nimalo naivnog Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da je domaća ekipa propustila da realizuje jedanaesterac početkom drugog dijela igre.

Za kraj, u dosadašnjem toku sezone je Nica odigrala četiri meča na strani i upisala jedan trijumf, jedan remi, ali i dva poraza.

Mančester Junajted u drugom kolu Lige Evrope gostuje Portu, a trener Crvenih đavola Erik ten Hag ističe da je najveći problem ekipe realizacija.

Klub sa Old Traforda tri utakmice ne zna za pobjedu. Remizirao je protiv Kristal Palasa i Tventea na Old Trafordu i izgubio na istom stadionu od Totenhema.

"Bijesni smo, bijesni na sebe. Ali iz tog besnila moramo da nađemo motivaciju. Svi su odgvorni, ali sve počinje od mene kao menadžera. Na terenu imamo vođe i oni sada moraju da istupe", rekao je Ten Hag.

U ove tri utakmice postignut je samo jedan gol i upravo realizaciju Holanđanin vidi kao najveći problem.

"Stvaramo puno šansu, imamo treći najveći xG (očekivani golovi) u Premijer ligi. Moramo da unaprijedimo igru u šesnaestercu. Moramo više da budemo „ubice“ u tom dijelu. Siguran sam da su naši napadači sposobni za to".

Utakmica između Porta i Mančester junajteda igra se večeras u 21 čas. Mančester je u prvom kolu LE odigrao neriješeno 1:1 protiv Tventea, dok je Porto poražen od Bode Glimta rezultatom 3:2.

Liga Evrope, drugo kolo

Ferencvaroš - Totenhem 18.45 
Hofenhajm - Dinamo Kijev 18.45 
Lacio - Nica 18.45 
Makabi Tel Aviv - Midtjiland 18.45 
Olimpijakos - Braga 18.45 
Karabag - Malme 18.45
Real Sosijedad - Anderleht 18.45 
RFS - Galatasaraj 18.45
Slavija Prag - Ajaks 18.45 
Atletik Bilbao - AZ Alkmar 21.00 
Bešiktaš - Ajntraht 21.00 
Elfsborg - Roma 21.00 
PAOK - FCSB 21.00 
Porto - Mančester junajted 21.00 
Rendžers - Lion 21.00 
Union Sen Žil - Bodo Glimt 21.00
Tvente - Fenerbahče 21.00 
Viktoria Plzen - Ludogorec 21.00

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније