Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

06. 06. 2024. 15:56 >> 15:56
Čitaj mi:

fokus na rješavanje problema

Samo jedan klub Premijer lige glasao za ukidanje VAR sistema

Na sjednici klubova Premijer lige glasalo se za ukidanje VAR-a na predlog kluba koji je najveći protivnik video nadzora, Vulverhemptona.

Na kraju, ipak, predstavnici klubova većinom su bili protiv ukidanja VAR sistema, ali će se u narednoj sezoni desiti određene promjene vezane za ovaj segment suđenja.

Čak 19 klubova bilo je za ostanak VAR-a od ukupno 20 premijerligaša. Protiv je bio jedino Vulverhempton.

Premijerliga je nakon sastanka saopštila da će umjesto ukidanja VAR-a "fokus staviti na rješavanje problema vezanih za funkcionisanje tog sistema".

"Predstavnici premijerligaških klubova saglasili su se da je potrebno da se određene promjene uvedu zarad benefita fudbalske igre", kaže se u saopštenju lige.

Predlog Vulverhemtona je izazvao oprečna mišljenja u fudbalskoj javnosti, i ozbiljne podjele, ali je i tada bilo jasno da će VAR ostati kao pomoćno sredstvo sudijama radi donošenja ispravnih odluka.

"Nekoliko klubova je najavilo da neće glasati za ukidanje VAR-a ali su jasnog stava da se nešto mora mijenjati", rekao je izvor blizak ligi u danima pred sastanak.

"Sky Sports" je naveo da je većina klubova prihvatila argumente koje su iznijeli predstavnici Vulfsa ali isto tako vjeruju da ukidanje VAR-a može biti samo kontraproutkivno za Premijer ligu.

Podsjećamo da su Vulfsi pokrenuli ovu inicijativu jer su klub na čije su rezultate najviše uticale VAR odluke otkada je sistem uveden prije četiri godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније