Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш.

04. 09. 2023. 17:38 >> 17:39

KVALIFIKACIJE ZA EP

Mijatović: Moramo da pobijedimo protiv Litvanije i Bugarske

Golman fudbalske reprezentacije Crne Gore Milan Mijatović smatra da naša selekcija mora slaviti u naredna dva meča ukoliko želi plasman na Evropsko prventsvo.

Crnogorska fudbalska reprezentacija pod imperativom je da pobijedi u naredna dva meča, protiv Litvanije 7. septembra u gostima, i protiv Bugarske tri dana kasnije u Podgorici.

“Moramo da pobijedimo obje utakmice, ako želimo da idemo na Evropsko prvenstvo. Očekuju nas bitni mečevi - krećemo od Litvanije, da tamo pobijedimo, a onda pred našom publikom da savladamo Bugarsku, osvojimo šest bodova, i uzmemo stvar u naše ruke. U oktobru i novembru nas čekaju Beograd i Budimpešta, a i tamo ćemo morati da pobijedimo, kako bismo došli u poziciju da se plasiramo na Euro”, rekao je Mijatović.

Nakon tri odigrana kola fudbaleri Crne Gore nalaze se na trećoj poziciji u Grupi G, sa tri boda zaostatka u odnosu na Mađarsku i Srbiju. Bugraska ima dva boda, dok je Litvanija samo na jednom. Ipak, svaki meč se mora shvatiti maksimalno ozbiljno.

"U fudbalu se ništa ne zna. Nema unaprijed dobijenih utakmica. Moramo da imamo dobar pristup, da na vrijeme otvorimo utakmicu i osvojimo bodove. Bitno je da smo motivisani. Da uđemo sa velikom željom, motivom i agresijom i da dobijemo utakmicu. Ako bude tako, onda neće biti problema", smatra Mijatović

Analiza rivala tek predstoji.

"Nijesmo ih još analizirali. Znamo da gaje stil fudbala sličan skandinavskom. Borbeno i sa dosta trke. Moramo da odgovorimo toj igri da bismo ih pobijedili."

Golman reprezentacije je na mečevima protiv Bugarske i Mađarske uspio da sačuva svoju mrežu.

“Prija kad ne primate golove. Onda igramo rasterećenije, ne moramo da jurimo rezultat, već imamo slobodu da lakše riješimo utakmicu", rekao je čuvar mreže reprezentacije i Borca iz Banja Luke.

Veliko ohrabrenje za našu selekciju predstavlja sjajna forma ostalih reprezentativaca, prije svega Krstovića i Đukanovića.

“Sigurno je to dobro za nas, a bilo bi odlično da tu formu prenesu na ove utakmice. Kad smo kompletni i u dobroj formi sa svima možemo da igramo, a to smo i ranije pokazali. Nadam se da ćemo biti pravi u ova dva meča”, zaključio je Mijatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније