Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р. [ Beta ]

14. 03. 2023. 19:00 >> 19:15

U 16 GRADOVA

SP u fudbalu 2026: 12 grupa sa po četiri reprezentacije

Na narednom Svjetskom fudbalskom prvenstvu 2026. godine u Meksiku, Kanadi i SAD nastupiće 48 reprezentacija koje će biti podijeljene u 12 grupa, saopštila je danas Međunarodna fudbalska federacija (Fifa).

Vijeće Fife je danas u Kigaliju odlučilo da će na turniru 2026. godine reprezentacije biti podijeljene u 12 grupa po četiri, a ne u 16 grupa po tri ekipe kako je prvobitno planirano.

To znači da će se na narednom Mundijalu umjesto 80 planiranih, odigrati još 24 utakmice - ukupno 104.

"Na osnovu temeljnog pregleda koji je uzeo u obzir sportski integritet, dobrobit igrača, putovanje ekipa, komercijalnu i sportsku privlačnost, kao i iskustvo tima i navijača, Vijeće Fifa je jednoglasno odobrilo predloženu izmjenu formata takmičenja iz 16 grupa od po tri reprezentacije u 12 grupa od po četiri ekipe", navela je Fifa u saopštenju.

"Prva dva i osam najboljih trećeplasiranih timova prolaze u drugi krug od 32 ekipe. Revidirani format umanjuje rizik od tajnih dogovora i osigurava da sve ekipe odigraju najmanje tri utakmice, ali i osigurava uravnoteženo vrijeme odmora", dodaje se u saopštenju.

Svjetsko prvenstvo 2026. godine igraće se u 16 gradova - 11 u SAD, tri u Meksiku i dva u Kanadi - i trajaće šest nedjelja, u periodu jun-jul.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније