Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

25. 04. 2024. 15:25 >> 15:26
Čitaj mi:

KRITIKOVAO SUDIJE

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Atamana

Evroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv trenera Panatinaikosa Ergina Atamana, koji je nakon meča sa Makabijem kritikovao sudije.

U saopštenju na sajtu elitnog takmičenja se navodi da je nedopustivo da Ataman etiketira sudije, te da je u pitanju evidentan vid pritiska koji neće tolerisati….

"Evroliga želi da izrazi razočaranje zbog izjava trenera Panatinaikosa, gospodina Ergina Atamana i samog kluba, kao i zbog nekih drugih dešavanja tokom prve utakmice prve runde plej-ofa odigrane u Atini. Takvo ponašanje je u potpunoj suprotnosti sa zajedničkim saopštenjem koje su 15. aprila poptisali Evroliga, Udruženje trenera, Udruženje evroligaških igrača i Asocijacija sudija, jer stvaraju nepotreban i neopravdan sukob koji su njegovi potpisnici, treneri, igrači i zvaničnici obavezali da će spriječiti", navodi se u saopštenju.

Ataman je nakon meča kazao da su sudije poklonile šest poena Boldivinu, jer su dosudile, kako je istakao dva nepostojeća, smiješna faula prilikom šuta za tri poena.

"Takve izjave daju netačnu analizu igre i pažljivo odabrani broj faza igre, pokušavajući da dovedu u pitanje rad i integritet sudija i vrše dodatni pritisak na njih i organizaciju. Nažalost, ove izjave nisu predstavljene košarkaškim zvaničnicima Evrolige preko postojećih zvaničnih kanala, koji su uvijek otvoreni za trenera Atamana, njegov klub i za svaki drugi klub i trenera u takmičenju. Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se desili na obaveznom otvorenom treningu za medije u srijedu, 24. aprila 2024. godine, kada je gospodin Ataman spriječio novinare da obavljaju svoje dužnosti. Poštovanje Košarkaške Evrolige prema organizaciji, zajednici i nasljeđu Panatinaikosa je neupitno i jednako poštovanju svih ostalih klubova u takmičenju", kaže se u saopštenju.

Makabi vodi u četvrtfinalnoj seriji sa 1-0, drugi meč je na programu u Atini 25. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније